Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
logo voor centrum
Onderwijsaanbieder

Urologie

Het vak urologie is niet alleen een snijdend specialisme, maar heeft ook beschouwende aspecten. De uroloog voert naast operaties namelijk de diagnostiek en nazorg zelf uit.

Onze doelgroep(en): Promovendus/onderzoeker/PhD Student, A(N)IOS / arts of (medisch) specialist

Over ons

Algemeen

Een uroloog houdt zich bezig met de ingrepen en nazorg gericht op de nieren, urineleiders, blaas, prostaat, urethra en de in- en uitwendige geslachtsorganen. Urologie is een snijdend specialisme. Dit betekent dat een uroloog meerdere dagen per week aan het opereren is. Het bijzondere van de urologie is dat, naast het uitvoeren van de chirurgische ingrepen, een uroloog ook veel van de diagnostiek zelf uitvoert. Urologie is dus ook een beschouwend specialisme. 

Onze opleiding(en)

Waarom bij Erasmus MC?

Wij coördineren de opleiding Urologie in de opleidingsregio Zuid-West Nederland. Wij werken daarnaast samen met andere klinieken en urologen uit de regio, om onze studenten een zo breed mogelijke ervaring en kennis mee te geven. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat opleidingsassistenten, binnen alle specialismen, vaak burn-out klachten ervaren. Daarom bieden wij al onze AIOS Urologie vanaf 2021 een coachingsprogramma aan. Een gezond en gebalanceerd werkklimaat staat voor ons voorop.

Samenwerking(en)

Amphia Ziekenhuis, Breda
Franciscus Gasthuis, Rotterdam
IJsselland Ziekenhuis, Capelle aan den IJssel

Praktische informatie

Wie is wie?

Opleider: Dr. J.R. Scheepe

Plaatsvervangende opleider: Dr. P.C.M.S. Verhagen

Heeft u vragen?

Vragen of opmerkingen kunt u stellen via ons contactformulier:

Contactformulier