Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
logo voor centrum
Onderwijsaanbieder

Urologie

Het vak urologie is niet alleen een snijdend specialisme, maar heeft ook beschouwende aspecten. De uroloog voert naast operaties namelijk de diagnostiek en nazorg zelf uit.

Over ons

Algemeen

Een uroloog houdt zich bezig met de ingrepen en nazorg gericht op de nieren, urineleiders, blaas, prostaat, urethra en de in- en uitwendige geslachtsorganen. Urologie is een snijdend specialisme. Dit betekent dat een uroloog meerdere dagen per week aan het opereren is. Het bijzondere van de urologie is dat, naast het uitvoeren van de chirurgische ingrepen, een uroloog ook veel van de diagnostiek zelf uitvoert. Urologie is dus ook een beschouwend specialisme. 

Onze opleiding(en)

Waarom bij Erasmus MC?

De afdeling Urologie functioneert als academisch specialisme binnen een van de belangrijkste medische centra in Europa, het Erasmus MC. Het is dan ook ons doel om de zorg voor patiënten met urologische aandoeningen voortdurend te verbeteren. Die verbetering bereiken we vooral met ontdekkingen die het resultaat zijn van vernieuwend wetenschappelijk onderzoek door onze specialisten. Onze nieuwe kennis delen wij graag met patiënten, studenten en collega’s. Met name door onderwijs te verzorgen. Zo geven wij vorm aan onze maatschappelijke taak om te zorgen voor de best mogelijke zorg. Nu, morgen en voor de volgende generatie.


Samenwerking(en)

Amphia Ziekenhuis, Breda
Franciscus Gasthuis, Rotterdam
IJsselland Ziekenhuis, Capelle aan den IJssel

Praktische informatie

Wie is wie?

Opleider:  Drs. Martijn B. Busstra

Plaatsvervangende opleider:  Dr. Jeroen R. Scheepe

Heeft u vragen?

Vragen of opmerkingen kunt u stellen via ons contactformulier:

Contactformulier