Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
logo voor centrum
Onderwijsaanbieder

Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA-chirurgie)

Bij het Erasmus MC word je opgeleid tot kaakchirurg met groot aanbod van aangeboren aandoeningen, trauma en hoofd-hals oncologie. De opleiding heeft een compleet aanbod van zorg, onderwijs en wetenschappelijk onderzoek met een open, veilig en laagdrempelig opleidingsklimaat. Je wordt opgeleid door een jonge en dynamische staf

Onze doelgroep(en): A(N)IOS / arts of (medisch) specialist

Over ons

Onze opleiding(en)

Waarom bij Erasmus MC?


De afdeling MKA-chirurgie heeft van de Registratiecommissie Tandheelkundige Specialismen (RTS) de bevoegdheid om tandartsen binnen 4 jaar op te leiden tot kaakchirurg. Voor de invulling van de niet-academische onderdelen van de opleiding werkt de afdeling samen met het Elisabethziekenhuis te Tilburg.
De afdeling MKA-chirurgie is altijd geïnteresseerd in sollicitaties van enthousiaste en gekwalificeerde mensen die tot kaakchirurg willen worden opgeleid en hun positieve bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van onze afdeling.

Samenwerking(en)

De afdeling MKA-chirurgie heeft vele internationale samenwerkingen met gerenommeerde klinieken voor de uitwisseling van studenten en AIOS (London, Boston, Bandung).

Praktische informatie

De afdeling MKA-chirurgie neemt jaarlijks een a twee personen aan voor de opleiding. Dit kunnen artsen, tandartsen of personen zijn die beide vooropleidingen, te weten tandheelkunde en geneeskunde, al hebben afgerond. In Nederland bestaan lokale initiatieven om verkort traject te doorlopen voor de tweede vooropleiding.

De afdeling heeft géén plaatsen voor ANIOS (arts niet in opleiding tot specialist).

Doorgaans is de sollicitatieronde in het najaar. Wij moedigen aan om een open sollicitatie te sturen op het moment dat een kandidaat zich klaar voor de opleiding voelt. Een sollicitatiebrief kan gericht worden aan:
Prof. dr. Eppo Wolvius, afdelingshoofd en opleider
e.wolvius@erasmusmc.nl

Voor de inhoud adviseren wij om in ieder geval een antwoord te geven op de volgende vragen:

  • Waarom kies je voor het vak MKA-chirurgie?
  • Waarom wil je werken in het Erasmus MC?
  • Wat zijn jouw bijzondere kenmerken, waardoor denk je de juiste kandidaat voor ons te zijn?

Naast deze brief ontvangen wij graag een CV.

Naar aanleiding van brief en CV worden geschikte kandidaten voor een gesprek met de sollicitatiecommissie uitgenodigd. In de sollicitatiecommissie zitten naast de (plv.) opleider ook andere stafleden (mogelijk ook uit een van de perifere partnerziekenhuizen) en AIOS. Gemiddeld duurt een gesprek een half uur. Je krijgt voldoende kans je vragen te stellen. Na het einde van dit gesprek word je op korte termijn geïnformeerd of je bent aangenomen en zo mogelijk per wanneer de opleiding kan beginnen.