Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Medische vervolgopleiding

Klinisch geneticus

Duur: 4 jaar

Kies je ervoor opgeleid te worden tot klinisch geneticus in het Erasmus MC, dan kies je voor een opleiding in een betrokken groep met een veilig, open en laagdrempelig opleidingsklimaat, met een breed en variabel aanbod aan erfelijke en aangeboren aandoeningen.

Over deze opleiding

Overzicht

Tijdens je opleiding word je breed opgeleid in alle aspecten van het medisch specialisme Klinische genetica. Wij leiden je op tot empathische klinisch geneticus die excellente en efficiënte patiëntenzorg biedt en doelmatig werkt, met een warm hart en een koel hoofd. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat onze artsen in opleiding samenwerken in netwerken (netwerkgeneeskunde) en state of the art klinische genetica kunnen bedrijven. Je leert in het huidige ‘genotype-eerst’ tijdperk welke genetische diagnostiek je toe moet passen, en hoe je de genetische laboratoriumuitslagen moet duiden. Wij zien in elke arts in opleiding (AIOS) een uniek persoon met eigen kwaliteiten en een eigen leerstijl. Daarom zullen we jou faciliteren en coachen in het worden van die unieke klinisch geneticus.

Is deze opleiding iets voor jou?

Wij zijn altijd geïnteresseerd in sollicitaties van enthousiaste artsen, al dan niet gepromoveerd, die tot klinisch geneticus willen worden opgeleid en die hun bijdrage willen leveren aan wetenschappelijk onderzoek en kwaliteitsverbeteringen op onze afdeling. Kijk voor contactinformatie onder het kopje aanmelden.

Inhoud

Onze opleiding tot klinisch geneticus volgt het landelijk opleidingsplan Geniaal 2.0.

Overige informatie

Wil je vrijblijvend kennismaken met onze afdeling en een dag met ons meelopen? Stuur een e-mail met je motivatie en je CV naar opleider dr. Alice Brooks en naar plaatsvervangend opleider dr. Marieke Joosten. Zij ontvangen graag je motivatie en CV.

Praktische informatie

Programma

De opleiding tot klinisch geneticus vindt in zijn geheel plaats in het Erasmus MC.

Nieuws

Hoe kun je je aanmelden?

Op dit moment (2020) nemen wij per jaar één arts in opleiding tot specialist (AIOS) aan. Momenteel zijn er vijf AIOS bij ons in opleiding. Er zijn geen vaste sollicitatierondes en we moedigen je dan ook aan om een open sollicitatie te sturen naar opleider dr. Alice Brooks en plaatsvervangend opleider dr. Marieke Joosten. Zij ontvangen graag je motivatie en CV. Onze voorkeur gaat uit naar kandidaten met ANIOS-ervaring, het liefst op onze eigen afdeling.

Daarnaast hebben wij op dit moment vier ANIOS (arts niet in opleiding tot specialist) in dienst. Heb je interesse in een ANIOS-positie op onze afdeling? Stuur je CV en motivatie dan per e-mail naar dr Sarina Kant en drs. Myrthe van den Born.

Wil je vrijblijvend kennismaken met onze afdeling en een dag met ons meelopen? Stuur een e-mail met je motivatie en je CV naar opleider dr. Alice Brooks en naar plaatsvervangend opleider dr. Marieke Joosten.

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier