Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Medische vervolgopleiding

Plastisch chirurg

Duur: 6 jaar
Onderwijsaanbieder: Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Wij bieden onze artsen in opleiding tot specialist (AIOS) een brede, superieure ontwikkeling tot plastisch chirurg en verregaande mogelijkheden tot individualisering. Daarnaast bestaan er uitgebreide mogelijkheden voor wetenschappelijk onderzoek.

Over deze opleiding

Overzicht

De opleiding tot plastisch chirurg bestaat uit 2 jaar algemene chirurgie, gevolgd door 4 jaar plastische chirurgie.

De opleiding plastische chirurgie in onderwijs- en opleidingsregio Zuidwest Nederland (OOR-ZWN) beslaat een zeer groot deel van de plastische chirurgie, met diepgang in subspecialisaties, maar ook de minder complexe plastische chirurgie is een belangrijk deel van de praktijk. Zowel de academische organisatie als de organisatie van een algemeen (topklinisch) ziekenhuis komen ruim aan bod. De speerpunten van het OOR-ZWN zijn: craniofaciale chirurgie en schisis chirurgie, hand- en polschirurgie, oncologische reconstructies, postbariatrische chirurgie en ook de algemene plastische chirurgie.

De opleiding wordt verzorgd door de afdelingen Plastische Chirurgie van het Erasmus MC, het Franciscus Gasthuis en Vlietland en het IJsselland Ziekenhuis.

Praktische informatie

Aanmelden en voorwaarden

Hoe kun je je aanmelden?

Momenteel nemen we 2 tot 3 AIOS per jaar aan. Een AIOS wordt alleen aangenomen nadat dat de kandidaat eerst een periode arts niet in opleiding tot specialist (ANIOS) is geweest in onze klinieken.

Wij moedigen aan om een open sollicitatie te sturen op het moment dat een kandidaat zich klaar voelt om ANIOS bij ons te worden. Elk half jaar (voorjaar en najaar) vinden sollicitatiegesprekken plaats.

De sollicitatie van de periode ervoor worden gescoord door de sollicitatiecommissie. Sollicitanten met de best scorende brieven en sollicitanten die bij ons onderzoek doen worden uitgenodigd voor een gesprek. Aan het eind van de gesprekken worden elk half jaar de twee beste sollicitanten gekozen om ANIOS te worden. Na een ANIOS periode van zes maanden wordt door de opleidingsgroep besloten of betreffende ANIOS geschikt bevonden wordt voor de opleiding.


Sollicitatiebrieven kunnen gericht worden aan de opleider:

Dr. N.A.S. Posch
Afdeling Plastische en reconstructieve chirurgie & handchirurgie
Postbus 2040
3000 CA Rotterdam

Wilt u de sollicitatiebrief mailen naar j.vanoevelen@erasmusmc.nl