Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
specialism
Specialisme

Plastische en Reconstructieve chirurgie & handchirurgie

Secretariaat Plastische en Reconstructieve chirurgie & handchirurgie telefoon (010) 7034638

Plastische chirurgie is het specialisme dat zich bezighoudt met herstel van onze lichamelijke vormen en functies. De vorm of functie van een specifiek deel van het lichaam kan om verschillende redenen veranderd of anders aangelegd zijn, zoals door een aangeboren aandoening of door een ongeval. Het doel is om deze verandering zoveel mogelijk te herstellen.

Over dit specialisme

Wat we doen

Wat is dit specialisme?

De plastische chirurgie richt zich op het herstel van de vorm en functie van bepaalde delen van ons lichaam. 

Door verschillende oorzaken kan de vorm of functie van een deel van uw lichaam verstoord of veranderd zijn. Denk aan een aangeboren afwijking waardoor een een hand niet goed functioneert of aan een tumor die een lichaamsdeel beschadigt. Ons doel is dan om dat lichaamsdeel zoveel mogelijk te herstellen of reconstrueren. Dit deel van de plastische chirurgie wordt wel de reconstructieve chirurgie genoemd.

Wat willen we bereiken?

Dagelijks ervaren wij dat plastische chirurgie een groot positief verschil kan maken in het leven van onze patiënten. Wij zijn er dan ook op gericht  om onze patiënten op elk moment kwalitatief hoogstaande hulp en behandelingen te bieden. 

Een specialisme is altijd in beweging. Om onze zorg te blijven verbeteren, meten wij regelmatig het resultaat en de kwaliteit van onze zorg. Daarnaast leiden wij zelf artsen op tot plastisch chirurg en doen wij intensief onderzoek om de kwaliteit van onze chirurgie te behouden en verbeteren.

Waarom naar het Erasmus MC?

De afdeling Plastische en reconstructieve chirurgie is onderverdeeld in drie sectoren:

Sophia kinderziekenhuis: 

Erasmus MC (voor volwassenen):

Samenwerking

Wetenschappelijk onderzoek

Wij doen zeer actief onderzoek naar craniofaciale chirurgie, handchirurgie en reconstructieve chirurgie. Zo doen we rondom borstreconstructies onderzoek naar:

  • De noodzaak van borstreconstructies voor vrouwen die zijn behandeld vanwege borstkanker of het risico daarop
  • De verbetering van kwaliteit van leven na een reconstructie
  • De nieuwste technologische ontwikkelingen
  • De verschillen tussen klinieken in Nederland. (Met dit onderzoek willen we het aanbod van borstreconstructies in Nederland uitbreiden en ervoor zorgen dat dat aanbod ook in de toekomst blijft bestaan)
Rondom handchirurgie wordt onderzoek gedaan naar veel verschillende onderwerpen, onder andere het chirurgische herstel van zenuwpijn, de juiste behandeling van zenuwletsels, duimbasisslijtage en aangeboren handafwijkingen. Daarnaast wordt veel onderzoek gezamenlijk met de Hand and Wrist study group uitgevoerd.

Website hand wrist study group

Onze polikliniek(en)

Onze spreekuren

Operatie

De behandelingen en operaties die we binnen de plastische chirurgie uitvoeren, kunt u vinden door te klikken op de verschillende deelspecialismen:

 

Kijkoperatie (strip met helm) bij plagiocefalie

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier