Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Ir. D.M. (Dirk) Schraven

Lid Raad van Bestuur

Dirk Schraven is lid van de Raad van Bestuur. Hij richt zich binnen het Erasmus MC op innovatie, digitalisering en grote transformatietrajecten inclusief vastgoed.  

Schraven is geen onbekende in de ziekenhuiswereld. Hij is een ervaren bestuurder, heeft kennis van strategiebepaling en verandertrajecten en heeft veel expertise op het gebied van technologische en digitale innovaties binnen de zorg. 

 

Na een studie toegepaste natuurkunde aan de Technische Universiteit in Delft en het behalen van een MBA in Harvard begon Schraven met werken als managementconsultant bij de Boston Consultancy Group. Hij was daar betrokken bij diverse projecten in de zorg. De relatie tot de zorg werd nog sterker toen hij in 2011 toetrad als lid Raad van Bestuur/COO van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. 

Na een sabbatical vervolgde Schraven zijn loopbaan in Azië waar hij als CEO verantwoordelijk was voor de opstart van het Gleneagles Hospital in Hong Kong. Dit ziekenhuis maakte deel uit van de grootste Aziatische particuliere zorgaanbieder IHH. Sinds 2020 was hij bij dezelfde zorggroep verantwoordelijk voor het ontwikkelen en aansturen van data en digitale strategieën evenals het Value Based Health Care programma. 

'Het Erasmus MC is een fantastische instelling die voorop loopt bij vernieuwing van zorg, onderwijs en onderzoek. Bij deze rol in het Erasmus MC komen veel dingen samen die ik in het verleden heb gedaan en waar ik plezier in heb zoals zorgprocessen verbeteren en het ontwikkelen van digitalisering en data-strategieën. Bovendien kan ik bijdragen aan de samenwerking met de TU Delft, mijn alma mater.'

 

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Quicklinks