Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
specialism
Aandoening

Letsels van de hand pols onderarm en elleboog

Letsels van de hand, pols, onderarm en elleboog komen zeer vaak voor en kunnen bij verkeerde behandeling langdurig nadelige gevolgen geven.

Letsels van de hand pols onderarm en elleboog: over deze aandoening

Wat zijn letsels van de hand, pols, onderarm en elleboog?

Letsels van de hand, pols, onderarm en elleboog komen zeer vaak voor en kunnen bij verkeerde behandeling langdurig nadelige gevolgen geven. Daarom is het van belang zowel bij acute als chronische (sport-gerelateerde) klachten aan hand, pols, onderarm en elleboog deskundige hulp te zoeken.

 

Binnen onze afdeling is Orthopedisch handchirurg – traumatoloog dr. J.W. Colaris gespecialiseerd in deze aandoeningen. Er is nauw contact met gespecialiseerde plastisch handchirurgen, revalidatie-artsen en handtherapeuten voor optimale zorg. Ook is er een gespecialiseerd spreekuur voor kinderen met letsels van de hand, pols, onderarm en elleboog in het Sophia Kinderziekenhuis.

 

Wat willen we bereiken

 

Het doel van de behandeling van letsel van de hand, pols, onderarm en elleboog is een pijnvrije goed functionele arm. De arts zal eerst de gegevens van huisarts of verwijzend specialist bestuderen. Op het spreekuur wordt de oorzaak van de klachten achterhaald door middel van een vraaggesprek, lichamelijk onderzoek en aanvullend radiologisch onderzoek.

Daarna wordt een behandelplan opgesteld. De behandeling wordt altijd samen met de patiënt bepaald en kan bestaan uit afwachten, pijnstilling, therapie, infiltratie, brace of operatie. Indien nodig kan patiënt samen beoordeeld worden met of door andere specialisten.

 

Waarom Erasmus MC

Het kan bijzonder moeilijk zijn om de exacte oorzaak van klachten van hand, pols, onderarm en elleboog te achterhalen.
Daarom worden patiënten in het Erasmus MC – Sophia kinderziekenhuis beoordeeld door een gespecialiseerd orthopedisch handchirurg  - traumatoloog die in het bezit is van het Europees handcertificaat. De mogelijkheid tot gemeenschappelijke behandeling met plastisch handchirurg, revalidatie-arts en handtherapeut zorgt voor een optimaal resultaat.

 

Patientenfolders

Wat wij voor u doen

Komt u binnenkort bij ons op bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor