Afspraak maken of wijzigen bij Klinische Genetica

Annuleren of wijzigen van uw afspraak

Heeft u een uitnodiging voor een afspraak ontvangen, maar bent u niet in staat om te komen?

Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer (010) 703 69 15. Wij kunnen dan de vrijgekomen spreekuurruimte aan een andere patiënt geven.

No-show factuur

Indien u zonder afmelding niet op het spreekuur verschijnt, dan brengen wij per polikliniekafspraak € 43,30 in rekening. Dit tarief is vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA). Uw zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet. Lees hier meer over het wegblijftarief.

Hoe verloopt een verwijzing?

Een verwijsbrief (van huisarts of medisch specialist) is noodzakelijk om u aan te kunnen melden voor erfelijkheidsonderzoek.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Bij binnenkomst meldt u zich aan bij de aanmeldzuil

Zorgkosten

Om u een goed advies te geven kan het voorkomen dat wij ook familieleden van u moeten onderzoeken. Wij zullen u hier tevoren over informeren. Mocht er daadwerkelijk onderzoek bij een familielid plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld DNA-onderzoek, dan wordt dit onderzoek bij dit familielid in rekening gebracht. Dit kan invloed hebben op het eigen risico van uw familielid. Lees meer over de zorgkosten van erfelijkheidsadvisering.

Wachttijden

De wachttijden voor een polikliniekbezoek bij de afdeling Klinische Genetica kunnen oplopen tot enkele maanden. Als u in het Erasmus MC wilt worden uitgenodigd kan dit over het algemeen sneller dan op een locatie in een ander ziekenhuis in de regio.

Bij spoed en/of zwangerschap is de wachttijd maximaal twee weken, wanneer noodzakelijk kan er op zeer korte termijn een afspraak worden gemaakt.