Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Afspraak wijzigen of annuleren bij Klinische Genetica

Heeft u een uitnodiging voor een afspraak ontvangen, maar bent u niet in staat om te komen?

Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer (010) 703 69 15. Wij kunnen dan de vrijgekomen spreekuurruimte aan een andere patiënt geven.

Houdt u de volgende gegevens bij de hand voor het wijzigen van uw afspraak:

  • Geboortedatum.
  • Specialisme en/of specialist met wie u een afspraak heeft.
  • Patiëntnummer.

Hoe kan ik mij aanmelden voor erfelijkheidsonderzoek?

Om u aan te kunnen melden voor erfelijkheidsonderzoek is een verwijsbrief (van uw huisarts of medisch specialist) noodzakelijk. 

Zorgkosten

Om u een goed advies te geven kan het voorkomen dat wij ook familieleden van u moeten onderzoeken. Wij zullen u hier tevoren over informeren. Mocht er daadwerkelijk onderzoek bij een familielid plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld DNA-onderzoek, dan wordt dit onderzoek bij dit familielid in rekening gebracht. Dit kan invloed hebben op het eigen risico van uw familielid. Lees meer over de zorgkosten van erfelijkheidsadvisering.

Wachttijden

De wachttijden voor een polikliniekbezoek bij de afdeling Klinische Genetica zijn afhankelijk van uw specifieke situatie. Wanneer wij een verwijzing van uw arts of specialist ontvangen, sturen wij u een bericht per brief of email met de geschatte wachttijd. Bij zwangerschap is de wachttijd maximaal twee weken. Wanneer noodzakelijk en bij spoed kan er ook op korte termijn een afspraak worden gemaakt.