Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
logo voor centrum
Centrum

Osseointegratie Centrum Rotterdam

Het Osseointegratie Centrum Rotterdam is er voor operaties en revalidatie voor mensen met een (been)amputatie.

Over dit centrum

Wat we doen

Wat doet dit centrum?

De operaties en revalidaties van het Osseointegratie Centrum Rotterdam zijn een samenwerking van het Erasmus MC, Rijndam Revalidatie (locatie Westersingel) en Rijndam Orthopedietechniek.

Als u een (been)amputatie heeft, kunt u een osseointegratiebehandeling krijgen. Hierdoor kunt u een zogenaamde 'klikprothese' of 'snelsluitingprothese' gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld een voordeel zijn als een kokerprothese bij u tot klachten leidt.

Wat willen we bereiken?

Bij osseointegratie wordt een metalen pen in het geamputeerde bot bevestigd. Nadat deze pen is ingegroeid wordt via een opening in de huid direct een prothese aan de metalen pen geklikt, de zogenaamde klikprothese. Hierdoor heeft u geen prothesekoker meer nodig. Dit geeft u een betere mobiliteit en verbetert daarmee de kwaliteit van leven.
Bij een osseointegratieprothese wordt het bot weer op een normale manier belast en worden de beenspieren na een amputatie weer sterk en fit.

Mensen geven ook aan dat ze met de klikprothese het gevoel hebben hun eigen been weer terug te hebben. Daarnaast gaat kleding minder snel kapot, zitten mensen vaak beter en hebben zij minder rugklachten. Doordat er geen kokerprothese meer wordt gebruikt, zijn er minder huidproblemen en is er minder hinder van transpireren.

Wat maakt dit centrum bijzonder?

De osseointegratiebehandeling is eerst als pilot aangeboden in het Erasmus MC en Rijndam Revalidatie, alvorens definitief van start te gaan.

Samenwerking

Wij werken nauw samen met Rijndam Revalidatie. Er is ook een nauwe samenwerking met Osseointegration Group of Australia (Sydney) en het Radboudumc (Nijmegen) op het gebied van innovatie en wetenschappelijk onderzoek.

Heeft u vragen?

Met vragen of opmerkingen kunt u terecht bij ons secretariaat:

Contactformulier
Checklist

Komt u binnenkort bij ons op bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor