Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Algemene informatie

Create4Care

Create4Care helpt praktijkproblemen op te lossen door slimme technische innovaties. Hierbij draagt Create4Care bij aan veiligere patiëntenzorg en een verbetering van het arbeidsproces voor medewerkers.

Create4Care

Productenoverzicht

Momenteel is het productoverzicht alleen beschikbaar voor medewerkers van het Erasmus MC. Deze is te vinden op de volgende link: https://intranet.erasmusmc.nl/afdeling/create4care/productoverzicht

Innovatie voor de dagelijkse zorgpraktijk

Verpleegkundigen komen in hun werk vaak praktische problemen tegen die ze zelf provisorisch oplossen. Veel praktijkproblemen kunnen definitief worden opgelost door slimme technische innovaties. In het Erasmus MC kunnen zowel medewerkers als studenten in de Create4Care studio zelf werken aan zorginnovaties. Hierbij is een nauwe samenwerking met de Hogeschool Rotterdam.

Sfeerimpressie opening Create4Care

Create4Care openingshandeling

Create4Care opening zaal

Create4Care opening gadgets

Project

In het Create4Care programma worden verpleegkundigen en zo mogelijk (familie van) patiënten vanaf het begin bij het ontwerpproces betrokken. Op die manier zijn zij medeontwerper van de oplossing en sluit de oplossing beter aan bij hun wensen.

Enkele succesvolle opgeloste praktijkproblemen zijn:

Aanpak

Create4Care helpt praktijkproblemen op te lossen. De innovaties verlichten vaak fysiek belastende, ergonomisch onhandige en veelvuldig herhaalde handelingen, waar ze het arbeidsproces voor medewerkers verbeteren. Dit draagt bij aan veilige zorg en duurzame inzetbaarheid. Daarnaast werkt Create4Care aan innovaties die bijdragen aan een nog veiligere patiëntenzorg.
  1. Een zorgprofessional legt een praktijkprobleem voor.
  2. Vierdejaars studenten van Hogeschool Rotterdam werken een prototype uit in samenwerking met verpleegkundigen. Daarnaast kunnen medewerkers zelf werken aan een innovatie met ondersteuning van technische coaches.
  3. Na meerdere versies van het prototype volgt een realistische uitwerking, zoals in de vorm van een 3D-geprint prototype.
  4. Een technische- en de ziekenhuishygiënische dienst beoordelen de prototypes.
  5. Als het prototype voldoet aan de verwachtingen, bestelt deze een of meerdere professioneel gemaakte producten voor implementatie.
  6. Het Technology Transfer Office van het Erasmus MC scout beloftevolle innovaties voor valorisatie.
  7. De innovatie wordt in een (wetenschappelijk) artikel beschreven.

Publicaties

  • Wauben, van Gils, Helder, de Jong, Nielen, van der Weegen. Minor Zorgtechnologie: Design to Care, MT-Integraal (online 16 september 2016, 1-7).

  • Helder, van Gils, van Woezik, Wauben. Verpleegkundige praktijkproblemen oplossen middels co-creatie, Tijdschrift voor de Ziekenverpleging, 2018, 05, 44-47. 

Nominatie Anna Reyvaan Praktijkprijs

Create4Care was genomineerd voor de Anna Reynvaan Praktijkprijs 2019. Dit is een prijs voor het beste verpleegkundige initiatief om de patiëntenzorg te verbeteren. 

In de media

Bekijk Create4Care ook op:

Adres

Erasmus MC, Create4Care 

Dr. Molewaterplein 40

Ruimte Ca-207 (2e verdieping van gebouw Ca)

3015 GD Rotterdam

Openingstijden

De studio is geopend van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 12.00 uur tot 17.00 uur. In het weekend is de studio gesloten.

Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met Create4Care en een praktijkprobleem of oplossing aan te kaarten. 

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier