Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Hoe werkt DigiD?

Bij patiëntenportaal Mijn Erasmus MC moet u inloggen met DigiD. Hoe werkt dit precies en hoe kunt u veilig inloggen?

Digitale identiteit

DigiD is uw persoonlijke digitale identiteit waarmee u kunt inloggen op websites van de overheid en in de zorg. Met uw DigiD identificeert u zich op het internet, zodat wij weten dat wij ook echt met ú te maken hebben. Uw DigiD bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord of pincode. Deze kiest u zelf. Misschien kent u DigiD al van de Belastingdienst. Als u nog geen DigiD heeft, kunt u deze aanvragen op www.digid.nl. U kunt het Erasmus MC patiëntenportaal bezoeken door in te loggen met DigiD met sms-controle óf met de DigiD app.

DigiD inlog met wachtwoord en sms controle

Om te kunnen inloggen op Mijn Erasmus MC heeft u behalve uw DigiD ook de bijbehorende sms-functie nodig. Als u wél al over een DigiD beschikt, maar hieraan nog geen sms-functie heeft gekoppeld, dan kunt u dat regelen via Mijn DigiD op www.digid.nl. Voor de benodigde sms-controle moet u dus in het bezit zijn van een mobiele telefoon. Het is niet nodig dat uw mobiele nummer bij het Erasmus MC bekend is om te kunnen inloggen. 

DigiD inlog met DigiD app en pincode

U kunt ook met de DigiD app inloggen op uw computer of op het apparaat waarop u de app heeft geïnstalleerd. U moet wél eerste de DigiD app activeren voordat u kunt inloggen. Hoe u precies met de app inlogt op uw computer of op uw telefoon of tablet, leest u op de website van DigiD.

Toegang krijgen

Op de inlogpagina van DigiD/Erasmus MC kunt u uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord invullen en de ontvangen sms-code. Bij gebruik van de DigiD app toets u uw gebruikersnaam en pincode in. Na uw succesvolle inlog heeft u toegang tot uw patiëntenportaal Mijn Erasmus MC.

Mislukt 

Als het niet lukt om in te loggen met uw DigiD, raden wij u aan om naar de website van DigiD te gaan en contact op te nemen met de DigiD helpdesk.