Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Een huisdier of geleidehond meebrengen?

Huisdieren zijn in het Erasmus MC niet toegestaan. Dit voor de veiligheid van onze patiënten en bezoekers. Op deze regel zijn in bijzondere situaties wel uitzonderingen mogelijk:

Erkende geleidehond

Als patiënt of bezoeker bent u voor uw dagelijks functioneren mogelijk afhankelijk van een (bijvoorbeeld door het KNGF) erkende geleidehond. Bij bezoek aan ons ziekenhuis vragen wij u om te zorgen voor andere begeleiding en de geleidehond thuis te laten of elders onder te brengen.
 
Als dit niet mogelijk is, laat u ons dan altijd vooraf weten dat u met een geleidehond naar ons ziekenhuis wilt komen. In dat geval moeten wij namelijk speciale maatregelen nemen. Ook vragen wij u mogelijk om enige voorbereidingen te treffen.
  • Wilt u als patiënt een erkende geleidehond meebrengen? Neem dan van tevoren contact op met uw behandelend arts of met het secretariaat van het specialisme waar u onder behandeling bent.
  • Wilt u als bezoeker een erkende geleidehond meebrengen? Neem dan van tevoren contact op met de verpleegafdeling die u wilt bezoeken.

(Huis)dieren in Sophia

  • In het Erasmus MC Sophia mogen patiënten soms contact hebben met kleine (huis)dieren. Voor de veiligheid van onze patiënten (en bezoekers) heeft u hiervoor altijd vooraf toestemming nodig van de behandelend arts.
  • Op dierendag zijn in het Erasmus MC Sophia soms (kleinere) dieren van een kinderboerderij aanwezig die door patiënten en bezoekers bezocht kunnen worden. Ook dan bepaalt de behandeld arts of bezoek aan de dieren verantwoord is.