Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Laboratoriumspecialisme

Maag-Darm-Leverziekten laboratorium

Op het MDL diagnostiek laboratorium wordt een breed spectrum aan laboratoriumbepalingen en functionele testen uitgevoerd voor zowel de diagnose van ziekten, als ook voor het verbeteren van de behandeling. Verder wordt er constant gewerkt aan het verbeteren van bestaande testen en het ontwikkelen van nieuwe diagnostische testen ten behoeve van maag- darm- en lever gerelateerde klachten.

Over dit specialisme

Wat we doen

Het MDL diagnostiek laboratorium is een onderdeel van de afdeling Maag-Darm-en Leverziekten

Er wordt een breed spectrum aan laboratoriumbepalingen en functionele testen uitgevoerd voor zowel de diagnose van ziekten, maar ook voor het verbeteren van de behandeling.
Verder wordt er constant gewerkt aan het verbeteren van bestaande testen en het ontwikkelen van nieuwe diagnostische testen ten behoeve van maag- darm- en lever gerelateerde klachten. 

Praktisch

Verwijzen

Functietesten bij het MDL-laboratorium kunnen digitaal worden aangevraagd via de Verwijzerswebsite van het Erasmus MC


Door het MDL diagnostiek laboratorium worden de onderstaande bepalingen uitgevoerd:

Laboratoriumbepalingen:

Functietesten:

Algemeen:


  Transport patientmateriaal
  Patiënt materialen welke door externe aanvragers worden ingestuurd moeten voldoen aan de UN3373 richtlijnen, richtlijnen voor het versturen van diagnostisch materiaal. Verzendpotjes en buizen moeten een goed afsluitbaar deksel hebben en bestemd zijn voor deze toepassing. De aanvragers dienen zorg te dragen voor een schone buitenzijde van de verzendpotjes en de bloedbuizen. Alle inzendingen moeten verpakt worden volgens de geldende UN3373 voorwaarden en de verpakkingsinstructie P650 (pdf).

  Benodigd: ingevuld aanvraagformulier

  Criteria bij aanname monsters
  Het MDL diagnostiek laboratorium houdt zich het recht voor om onjuist verpakte inzendingen (bijv. lekkende inzendingen, aan de buitenkant vieze inzendingen) of kapotte inzendingen niet in ontvangst te nemen.
  In dit geval wordt er contact opgenomen met de aanvrager door het MDL diagnostiek laboratorium.
  Bij twijfel of onduidelijkheid over het inzenden van materiaal, of het intrekken van reeds verzonden aanvragen, verzoeken we de inzender telefonisch contact op te nemen: (010) 70 35 417.

  Voor overige informatie omtrent de laboratoriumdiagnostiek verwijzen wij u graag naar de overzichtspagina van de laboratoriumdiagnostiek van het Erasmus MC.
  Hier kunt u uitgebreide informatie vinden omtrent ons aanbod en tarieven (eLabgids), met bijbehorende voorwaarden, alsmede de benodigde aanvraagformulieren en aanwijzingen om materiaal goed en veilig naar ons te versturen.

  Uitslagtermijnen / doorlooptijden

  De uitslagtermijn of doorlooptijden van de bepalingen staan vermeld in de individuele bepaling en in de eLabgids.

  Onze laboratoriumspecialisten

  Translationeel onderzoek

  Er wordt samen met onderzoekers uit de kliniek onderzoek gedaan naar het vroege opsporing van darmkanker.

  Heeft u vragen?

  Gebruik ons contactformulier.

  Contactformulier