Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Mortuarium

De medewerkers van ons mortuarium dragen zorg voor het ophalen, verzorgen en overdragen van overleden patiënten.

Over ons mortuarium

Als een patiënt is overleden

Na overlijden van een patiënt wordt het mortuarium gebeld om de overledene op te halen. Medewerkers van het mortuarium controleren de formulieren en brengen de overledene vervolgens naar het mortuarium. In het mortuarium wordt de overledene verzorgd. U mag vanzelfsprekend mee als uw naaste wordt overgebracht naar het mortuarium. Als u dat wilt, kunt u helpen of aanwezig zijn bij de laatste zorg.

De medewerkers van ons mortuarium dragen zorg voor het ophalen, verzorgen (eventueel in combinatie met obductie) en afgeven van de overledene. Onze medewerkers gebruiken hun kennis, ervaring, en deskundigheid om de laatste zorg te verlenen. Voorop staat het respect voor zowel de overledene als de nabestaanden. Daarnaast zijn er verschillende diensten mogelijk in het mortuarium, zoals: rituele wassingen, thanatopraxie, rouwbezoek en opbaren. Ook bijzondere wensen kunnen in goed overleg met onze medewerkers van het mortuarium worden vervuld.

Aan de mortuariumdiensten zijn kosten verbonden. Klik hier (link internet) voor contactgegevens en een overzicht van de tarieven en aanvraagformulieren obductie.

Lichaamsdonatie

Mensen kunnen ervoor kiezen om hun lichaam na overlijden ter beschikking te stellen aan de wetenschap. Deze donaties zijn onmisbaar voor de ontwikkeling van artsen en specialisten en voor de ontwikkeling van de medische wetenschap. Op de pagina over lichaamsdonatie vindt u meer informatie.

Gerelateerde folders

Contact

Contactgegevens Mortuarium:
Bezoekadres: Westzeedijk 361, 3015 AA Rotterdam.
Postadres: Postbus 2040, 3000 CA Rotterdam
Telefoon: +31 (0)10 703 3484