Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Stethoscoop
Onderzoek

Echo onderzoek van de zenuwen en/of spieren

Bij dit echo onderzoek worden de zenuwen en/of de spieren in beeld gebracht. Dit onderzoek wordt uitgevoerd met behulp van geluidsgolven.

Over dit onderzoek

Wat we gaan doen

Uw zenuwen en/of spieren worden met een echokop in beeld gebracht op een echo-apparaat. Met een echokop wordt over uw arm, schouder, nek of been heen en weer bewogen. Zo wordt de zenuw en/of de spier op het beeldscherm zichtbaar. Tot slot wordt na het onderzoek de geleidingsgel van uw huid  verwijderd. Het onderzoek is niet pijnlijk en niet schadelijk.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een klinisch neurofysioloog, en/of neuroloog in opleiding en een laborant KNF of Physician assistant en duurt, afhankelijk van de vraagstelling 30-60 min.

Hoe gaan we te werk?

Meestal wordt u verzocht het te onderzoeken ledemaat vrij te maken. U wordt verzocht op een onderzoeksbank plaats te nemen, soms is het voldoende om naast de bank op een stoel te zitten en uw arm op de bank te leggen.

Het is belangrijk dat u tijdens het onderzoek zo rustig mogelijk zit of ligt.

Voor meer belangrijke informatie verwijzen we u naar de patiëntenfolder

Wat is het doel?

Het doel van het echo onderzoek is de zenuwen en spieren in beeld te krijgen en eventueel aanwezige afwijkingen op te sporen.

Uitslag

Na het onderzoek kan nog geen informatie gegeven worden over de uitslag van het onderzoek. De registratie wordt eerst nog uitgewerkt en beoordeeld door een arts. U wordt verzocht zelf een afspraak te maken met uw specialist. Hij zal u op de hoogte stellen van de resultaten. Het  duurt ongeveer 2 weken , voordat de uitslag bij hem/haar bekend is
Checklist

Komt u binnenkort bij ons voor een onderzoek, behandeling of operatie?

Wat kunt u verwachten? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor