Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Stethoscoop
Onderzoek

EEG onderzoek

Een EEG onderzoek is een registratie van de elektrische activiteit van de hersenen.

Over dit onderzoek

Wat we gaan doen

Een EEG onderzoek is een registratie van de elektrische activiteit van de hersenen. Het wordt gemeten met elektroden op de hoofdhuid. Het EEG wordt opgeslagen op een computer. Er wordt ook video opgenomen van u tijdens de meting. Deze beelden worden gebruikt bij het terugkijken van het EEG. Als we de videobeelden willen gebruiken voor bijvoorbeeld onderwijs, zullen we eerst uw toestemming vragen.

Wilt u thuis vóór het onderzoek uw haren wassen en daarna tot het onderzoek  geen haarlak, gel of vet meer gebruiken.

Het EEG onderzoek wordt uitgevoerd door een laborant KNF en duurt  90 min.

Hoe gaan we te werk?

Tijdens het EEG ligt u op een onderzoeksbank. De laborant meet uw hoofd op en plakt daarna de elektroden met contactpasta op uw hoofd. Tijdens het onderzoek voert u enkele opdrachten uit. Na het onderzoek worden de elektroden weer verwijderd met warm water. Het is belangrijk dat u tijdens het onderzoek zo rustig mogelijk ligt. Het onderzoek is pijnloos.

Voor meer belangrijke informatie verwijzen we u naar de patiëntenfolder.

Wat is het doel?

Het doel van een EEG onderzoek is meer te weten komen over de hersenactiviteit. Er wordt gekeken naar de normale activiteit en naar eventueel  afwijkende activiteit; hierbij kan de video-opname helpen.

Bijwerkingen & complicaties

Thuis.

Na het onderzoek kan er nog wat contactpasta en/of rode potlodstrepen achterblijven op uw hoofd of tussen de haren. Als u uw haren wast lost dit op.

Uitslag

Na het onderzoek kan nog geen informatie gegeven worden over de uitslag van het onderzoek. De registratie wordt eerst nog uitgewerkt en beoordeeld door een arts. U wordt verzocht zelf een afspraak te maken met uw specialist. Hij zal u op de hoogte stellen van de resultaten. Het duurt ongeveer 2 weken, totdat uw arts de uitslag ontvangen heeft.
Checklist

Komt u binnenkort bij ons voor een onderzoek, behandeling of operatie?

Wat kunt u verwachten? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor