Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Stethoscoop
Onderzoek

Polysomnografie onderzoek zonder opname

Slaaponderzoek

Een polysomnografie onderzoekt uw ademhaling, het zuurstofgehalte, de activiteit van de hersenen, uw spieractiviteit, snurk en lichaamshouding tijdens uw slaap.

Over dit onderzoek

Wat we gaan doen

Een PSG wordt opgeslagen op een recorder. De recorder zit in een tasje en wordt vastgemaakt ter hoogte van uw borst. Door de gegevens van de verschillende sensoren te combineren kunnen wij zien óf u slaapt en hoe diep u slaapt. Het onderzoek is pijnloos en u kunt uw normale werkzaamheden uit voeren en normaal slapen. Wilt u thuis vóór het onderzoek uw haren wassen en daarna geen haarlak, gel of vet meer gebruiken. Wilt u nagellak en/of kunstnagels verwijderen i.v.m. de zuurstof meting. Wilt u eventuele medicatie meenemen en als u een CPAP-beademingsapparaat gebruikt deze tijdens de nacht te gebruiken.

Het plakken van de elektroden en aansluiten van de recorder wordt uitgevoerd door 2 laboranten KNF en duurt 60 min.

Hoe gaan we te werk?

Uw hoofd wordt opgemeten. Daarna plakt de laborant elektroden op uw hoofd. U krijgt op verschillende plekken op uw lichaam sensoren opgeplakt. De recorder die u bij u draagt hoeft u niet te bedienen. U krijgt een dagboek om uw activiteiten en tijdstip van naar bed gaan, opstaan en eventuele tussentijdse bezigheden in op te schrijven.

Voor meer belangrijke informatie verwijzen we u naar de patiëntenfolder.

Wat is het doel?

Het doel van het onderzoek is meer te weten komen over uw slaap: ademhaling, het zuurstofgehalte in uw bloed, de activiteit van de hersenen, uw spieractiviteit, snurken en lichaamshouding en activiteit tijdens de slaap.

Bijwerkingen & complicaties

Thuis.

Het is mogelijk dat er wat haren van de benen en borst tijdens het verwijderen van de plakkers los komen.

Uitslag

Na het onderzoek kan nog geen informatie gegeven worden over de uitslag van het onderzoek. De registratie wordt eerst nog uitgewerkt en beoordeeld door een arts. U wordt verzocht zelf een afspraak te maken met uw specialist. Hij zal u op de hoogte stellen van de resultaten. Het  duurt ongeveer 2 weken totdat uw arts de uitslag zeker heeft.

Komt u binnenkort bij ons voor een onderzoek, behandeling of operatie?

Wat kunt u verwachten? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor