Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Stethoscoop
Operatie

Correctie afhangende mondhoek

Verlamming van wang- en mondhoekspieren kan leiden tot verslapping van de wang, verstrijken van de lachplooi, afhangen van de mondhoek en moeilijkheden met lachen, spreken, eten en drinken. Correctie van de afhangende mondhoek kan middels ophanging met onderhuids geplaatste peestransplantaten van bovenbeen of onderarm. Dit geeft een verbetering van de stand van de mondhoek in rust, maar geen beweging tijdens lachen. De littekens in de lachplooi en bij de haargrens zijn onopvallend.

Over deze operatie

Bijwerkingen & complicaties

Complicaties

Ernstige complicaties die leiden tot een heroperatie of duidelijk slechter eindresultaat komen zelden voor. Zulke complicaties zijn: nabloeding, weefselversterf en een ernstige wondinfectie. Milde complicaties zoals geringe wondgenezingsstoornissen komen af en toe voor. Roken rondom de ingreep verhoogt het complicatierisico aanzienlijk. Andere risicofactoren voor wondgenezingsstoornissen zijn bestraling, suikerziekte en prednisongebruik.

Resultaat

Na de meeste technieken kan het nodig zijn het resultaat verder te verbeteren door (kleine) nacorrectie(s) zoals het strakker zetten van de peesophanging, een facelift of doornemen van een onderlipspier. Dit wordt doorgaans pas uitgevoerd bij een stabiel resultaat van de eerdere facialisreconstructie.
Checklist

Komt u binnenkort bij ons voor een onderzoek, behandeling of operatie?

Wat kunt u verwachten? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor