Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Stethoscoop
Operatie

Goudgewichtje bovenooglid

Wanneer het bovenooglid niet goed sluit en irritatieklachten geeft, kan een goudgewichtje in het bovenooglid worden geplaatst. Hiermee wordt uitdroging en hoornvliesschade, met soms blindheid tot gevolg, voorkomen. De operatie geeft een vrijwel onzichtbaar litteken in de plooi van het bovenooglid. Na de ingreep kan het nodig blijven om te slapen met het hoofd op een extra kussen, omdat tijdens platliggen het oog vaak niet goed sluit.

Over deze operatie

Bijwerkingen & complicaties

Thuis

Ernstige complicaties die leiden tot een heroperatie of duidelijk slechter eindresultaat komen zelden voor. Zulke complicaties zijn: nabloeding, weefselversterf en een ernstige wondinfectie. Milde complicaties zoals geringe wondgenezingsstoornissen komen af en toe voor. Roken rondom de ingreep verhoogt het complicatierisico aanzienlijk. Andere risicofactoren voor wondgenezingsstoornissen zijn bestraling, suikerziekte en prednisongebruik.

Resultaat

Na de meeste technieken kan het nodig zijn het resultaat verder te verbeteren door (kleine) nacorrectie(s) zoals het strakker zetten van de peesophanging, een facelift of doornemen van een onderlipspier. Dit wordt doorgaans pas uitgevoerd bij een stabiel resultaat van de eerdere facialisreconstructie.
Checklist

Komt u binnenkort bij ons voor een onderzoek, behandeling of operatie?

Wat kunt u verwachten? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.

Bereid u voor