Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Stethoscoop
Operatie

Lipofilling

Voor reconstructieve chirurgie

Onregelmatigheden in de contour kunnen verfraaid worden met lipofilling. Hierbij wordt lichaamseigen vet opgezogen (van buik of bovenbenen) en bij de borst ingespoten.

Over deze operatie

Wat we gaan doen

Wat is deze operatie

Via kleine sneetjes wordt het gebied waar de vetcellen worden weggezogen 'opgespoten' met een vloeistof (liposuctievloeistof) die het wegzuigen vergemakkelijkt en bloedverlies vermindert. Hierna wordt met een zuigbuis het benodigde vetweefsel opgezogen en wordt het vet ingespoten bij de borst.

Na de operatie moet u strakke onderkleding dragen op de plek waar vet is weggenomen. Hierdoor kan de huid goed op de onderlaag verkleven. Deze drukkende 'onderkleding' moet u vier tot zes weken dragen.

Bijwerkingen & complicaties

Kort na de operatie

De belangrijkste complicaties zijn onregelmatigheden en tijdelijke gevoelloosheid op de plek waar vet is weggezogen, infectie en harde plekken op de plek waar vet is ingespoten.

Thuis

Na de operatie kunt u enkele weken last hebben van bloeduitstortingen, een gezwollen huid en beurs gevoel. De meeste mensen ervaren lipofilling niet als zeer pijnlijk. De eerste drie tot zes weken moet u rustig aan doen en activiteiten vermijden waarbij druk ontstaat op de borst.

Resultaat

Doorgaans zal na verloop van tijd een deel van het ingebrachte vet verdwijnen. Daarom zal vaak overvuld worden en zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Indien u rookt is het belangrijk hiermee te stoppen, aangezien roken de kans op overleving van de vetcellen aanzienlijk verkleint.
Het uiteindelijk resultaat is blijvend en volkomen veilig omdat het lichaamseigen vetcellen zijn.
Checklist

Komt u binnenkort bij ons voor een onderzoek, behandeling of operatie?

Wat kunt u verwachten? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor