Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Stethoscoop
Operatie

Ophangen onderooglid

Verlamming van de oogkringspier kan leiden tot het zakken en naar buiten kantelen van het onderooglid, wat irritatieklachten en overmatig tranen kan veroorzaken. Met verschillende technieken kan de stand van het onderooglid gecorrigeerd worden, variërend van strakker maken tot ophangen van het onderooglid middels een peestransplantaat van de onderarm. De littekens bij het oog zijn doorgaans nauwelijks waarneembaar.

Over deze operatie

Bijwerkingen & complicaties

Thuis

Ernstige complicaties die leiden tot een heroperatie of duidelijk slechter eindresultaat komen zelden voor. Zulke complicaties zijn: nabloeding, weefselversterf en een ernstige wondinfectie. Milde complicaties zoals geringe wondgenezingsstoornissen komen af en toe voor. Roken rondom de ingreep verhoogt het complicatierisico aanzienlijk. Andere risicofactoren voor wondgenezingsstoornissen zijn bestraling, suikerziekte en prednisongebruik.

 

 

 

Resultaat

Nacorrecties

Na de meeste technieken kan het nodig zijn het resultaat verder te verbeteren door (kleine) nacorrectie(s) zoals het strakker zetten van de peesophanging, een facelift of doornemen van een onderlipspier. Dit wordt doorgaans pas uitgevoerd bij een stabiel resultaat van de eerdere facialisreconstructie.

Checklist

Komt u binnenkort bij ons voor een onderzoek, behandeling of operatie?

Wat kunt u verwachten? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor