Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Stethoscoop
Operatie

Wenkbrauwlift

Verlamming van de voorhoofdsspier kan leiden tot het zakken van de wenkbrauw met klachten van een drukkend, zwaar gevoel op het oog tot zelfs gezichtsveldbeperkingen. Behandeling bestaat meestal uit een directe wenkbrauwlift. Dit geeft een onopvallend litteken in de haargrens van de wenkbrauw. Soms is een endoscopische voorhoofdslift nodig waarbij 3 kleine littekens achter de haargrens van de schedel ontstaan. In beide gevallen wordt de positie van de wenkbrauw gecorrigeerd zonder beweging mogelijk te maken.

Over deze operatie

Bijwerkingen & complicaties

Kort na de operatie

Ernstige complicaties die leiden tot een heroperatie of duidelijk slechter eindresultaat komen zelden voor. Zulke complicaties zijn: nabloeding, weefselversterf en een ernstige wondinfectie. Milde complicaties zoals geringe wondgenezingsstoornissen komen af en toe voor. Roken rondom de ingreep verhoogt het complicatierisico aanzienlijk. Andere risicofactoren voor wondgenezingsstoornissen zijn bestraling, suikerziekte en prednisongebruik.

Resultaat

Nacorrecties

Na de meeste technieken kan het nodig zijn het resultaat verder te verbeteren door (kleine) nacorrectie(s) zoals het strakker zetten van de peesophanging, een facelift of doornemen van een onderlipspier. Dit wordt doorgaans pas uitgevoerd bij een stabiel resultaat van de eerdere facialisreconstructie.

Checklist

Komt u binnenkort bij ons voor een onderzoek, behandeling of operatie?

Wat kunt u verwachten? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor