Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Digitale patiëntpanel

Patiënten in ons digitale patiëntpanel geven hun mening over de zorg in het Erasmus MC via verschillende online vragenlijsten. Zo helpen zij om de zorg in het Erasmus MC verder te verbeteren.

Iedere patiënt van het Erasmus MC kan deelnemen aan het patiëntenpanel. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe leden die graag willen meedenken over de zorg in ons ziekenhuis. Het patiëntpanel van het Erasmus MC bestaat nu uit meer dan 2000 leden.

Digitale vragenlijsten 

Als lid van het panel krijgt u ongeveer 4 keer per jaar een mail met een online vragenlijst. Deze vragenlijsten gaan over verschillende onderwerpen, zoals dienstverlening, behandelingen, en digitalisering. U kunt de vragenlijsten thuis online invullen. 

Aanmelden 

Iedere patiënt van het Erasmus MC kan deelnemen aan een patiëntenpanel. U kunt zich aanmelden voor het panel via dit inschrijfformulier.

Vragen kunt u mailen naar patientpanel@erasmusmc.nl.

Bijeenkomsten 

Soms nodigen wij leden van het patiëntenpanel uit om in het ziekenhuis mee te denken over nieuwe projecten, zoals bij de ontwikkeling van een ziekenhuisapp. U kunt bijvoorbeeld worden uitgenodigd voor een brainstormsessie, een één-op-één gesprek of een grotere bijeenkomst. U kiest zelf of u hieraan mee wil doen. Dit is niet verplicht.  

Jaarverslag

De leden van het patiëntenpanel ontvangen 1 keer per jaar een jaarverslag met de uitkomsten van de vragenlijsten en voortgang van het panel. Bekijk bijvoorbeeld het jaaroverzicht van 2022

Vrijwillig 

Deelname aan het patiëntenpanel is helemaal vrijwillig. U kunt per keer besluiten of u wilt deelnemen of niet. 

Verwerken van gegevens

Het is belangrijk dat wij bepaalde gegevens van u opslaan, zoals uw geslacht, leeftijd, opleidingsniveau en ziektebeeld. Deze gegevens leren ons meer over de diversiteit van de deelnemers en vertelt ons of wij alle Erasmus MC-patiënten goed vertegenwoordigen.  

Daarnaast kunnen wij met deze gegevens u een vragenlijst toesturen over een specifiek onderwerp, bijvoorbeeld over de aandoening waarvoor u wordt behandeld.

Privacy

Wij beschermen uw persoonlijke gegevens goed. Uw e-mailadres gebruiken wij alleen om u uit te nodigen voor een onderzoek of om daarover met u te communiceren. 

Afmelden voor het patiëntpanel

U kunt zich afmelden voor het patiëntenpanel door een e-mail te sturen naar patientpanel@erasmusmc.nl.

Jaarverslagen

De leden van het patiëntenpanel ontvangen 1 keer per jaar een jaarverslag met de uitkomsten van de vragenlijsten en voortgang van het panel.

Ziektespecifieke patiëntpanels

Naast het Erasmus MC-brede panel zijn er ook patiëntenpanels die zich richten op een specifieke aandoening, zoals het patiëntenpanel voor reumatische aandoeningen

U mag aan meerdere panels deelnemen. Wilt u weten of er ook een patiëntenpanel over uw aandoening is? Vraag dit dan aan uw zorgverlener.