Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Spreekuur

Dietetiek Lipiden

Wanneer: maandag -en donderdagmiddag

Dit spreekuur is bedoeld voor patiënten die door polikliniek vasculaire geneeskunde worden doorverwezen met een erfelijke vetstofwisselingsstoornis of een verdenking daarop. Het merendeel van de patienten heeft een erfelijk verhoogd cholesterol of verhoogde triglyceriden.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Tijdens het eerste gesprek zal de diëtist vragen stellen over uw voedingspatroon, gewichtsverloop, bewegingspatroon, leefstijl en uw hulpvraag.

 

Meestal zult u voorafgaand aan het gesprek een formulier toegestuurd krijgen, waarop  u invult wat u dagelijks eet en drinkt. Aan de hand van dit formulier zal uw voedingspatroon uitgebreid in kaart worden gebracht.

 

Samen met u zal de diëtist doelen opstellen, en een plan maken om deze doelen te behalen. Dat kan bijvoorbeeld gaan over gezonder eten of afvallen naar een gezond gewicht, om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.

Onze begeleiding

Op het spreekuur Diëtetiek Lipiden wordt u geholpen door een diëtist gespecialiseerd in erfelijke vetstofwisselingsstoornissen.

 

De diëtist werkt nauw samen met uw behandelend arts en/of verpleegkundige specialist.


Spreekuur

Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC Diëtetiek heeft u altijd een interne verwijzing nodig van uw behandelend arts van het Erasmus MC. Zonder deze verwijzing kunnen wij geen afspraak voor u maken.

Dit spreekuur wordt gehouden op maandag -en donderdagmiddag.

Behandelteam

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor