Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Spreekuur

Dietetiek nierfalen

Patienten met nierziekten en/of na een niertransplantatie krijgen op dit spreekuur uitleg en advies over voeding bij nierziekten. Ook houden we hier via metingen uw voedingstoestand in de gaten.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Om u van goed advies te voorzien, inventariseren we uw situatie. Wij vragen u naar eventuele klachten, uw wensen/doelen, de hoeveelheid lichaamsbeweging en natuurlijk uw voedingsinname. Daarnaast meten we uw lichaamssamenstelling en meten we uw handknijpkracht. Ook is er ruimte voor uw vragen over uw voeding, gewicht en voedingstoestand.

Het advies wordt toegesneden op uw situatie. We houden bij het advies rekening met uw mogelijkheden en beperkingen om u zoveel als mogeljk te laten eten met plezier.


Onze begeleiding

Op het spreekuur Diëtetiek nierfalen wordt u geholpen door een diëtist.

 

De diëtist werkt nauw samen met uw behandelend arts. Waar nodig werken we ook samen met een medisch maatschappelijk werker, psycholoog en/of verpleegkundige.

 


Spreekuur

Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC Diëtetiek heeft u altijd een interne verwijzing nodig van uw behandelend arts van het Erasmus MC. Zonder deze verwijzing kunnen wij geen afspraak voor u maken.

Dit spreekuur wordt gehouden op maandag, woensdag, vrijdag.

Behandelteam

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor