Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Spreekuur

Fertiliteitspreservatie

Wanneer: Maandagochtend, woensdagmiddag, vrijdagmiddag
Gebouw: Voortplantingscentrum, Ba 2e etage

Voorafgaand aan de behandeling voor kanker wordt u zo spoedig mogelijk verwezen naar ons Voortplantingscentrum om u te informeren over de effecten op de werking van uw eierstokken. Indien nodig bekijken we of er mogelijkheden zijn om uw eicellen of eierstokweefsel in te vriezen.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Uw oncoloog verwijst u naar ons.Vaak is het nog niet duidelijk welke behandeling u zult gaan krijgen, maar proberen we alvast een inschatting te maken van de gevolgen die wij verwachten op de werking van uw eierstokken en uw eicelvoorraad. Soms prikken we bloed  of maken we een vaginale echo.

U krijgt informatie mee en we maken een vervolgafspraak waar u verdere vragen kunt stellen en we het vervolgbeleid in overleg met u afspreken. Ook als er geen mogelijkheid is om eicellen of eierstokweefsel in te vriezen, of als u dat niet wenst, zien wij u na de behandeling voor kanker graag terug om de werking van uw eierstokken op te volgen.

Onze begeleiding

Door wie wordt u geholpen?

U wordt gezien door een van onze gynaecologen die zich heeft gespecialiseerd in vruchtbaarheidsproblemen na kanker. We werken nauw samen met uw oncoloog die uw hoofdbehandelaar is. Uw oncoloog geeft aan of er mogelijkheden zijn om eicellen of eierstokweefsel in te vriezen vóór de start van de behandeling voor kanker. 

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor