Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Spreekuur

Focale levertumoren

Wanneer: dinsdagmiddag

Het Erasmus MC is expertisecentrum met betrekking tot behandeling en diagnostiek van focale leverafwijkingen en levertumoren. De afdeling Maag-, Darm-Leverziekten heeft hiervoor een speciaal spreekuur ingericht.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Tijdens de eerste afspraak vindt er een gesprek plaats waarin uw klachten en verwachtingen aan de orde komen. Er is een lichamelijk onderzoek en bloedonderzoek waarna zo nodig ook een echo wordt gedaan. We kijken of alle nodige onderzoeken van uw verwijzend ziekenhuis aanwezig zijn en bepalen of extra beeldvormend onderzoek noodzakelijk is.

Vervolgens vindt tijdens de dagen erna een zogenaamd multidisciplinair overleg (MDO) plaats, waarbij alle medisch specialisten aanwezig zijn die zich bezighouden met zorg voor patienten met goedaardige en kwaadaardige levertumoren.

Na dit overleg bespreekt uw behandelend arts de behandeling en (mogelijke) bijwerkingen met u.

Onze begeleiding

Op onze polikliniek werken Maag-Darm-Leverartsen en Maag-Darm-Leverartsen in opleiding. De arts in opleiding wordt altijd begeleid door een specialist. 

Aandoeningen die we behandelen en/of diagnosticeren

Spreekuur

Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken. 

Checklist

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor