Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Spreekuur

Spreekuur hypertensie

Vasculaire geneeskunde

Wanneer: Dr. Versmissen: maandagmiddag, woendagochtend, Vasculair woensdag (fellow): woensdagochtend, Vasculair vrijdag (fellow): vrijdagochtend

Op deze spreekuren zien wij vooral patiënten met hoge bloeddruk (hypertensie) voor onderzoek naar de oorzaak (bijvoorbeeld primair hyperaldosteronisme, vernauwing nierslagader) en behandeling.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Voorafgaand aan het eerste bezoek wordt meestal een datascoop-onderzoek verricht: gedurende 30-45 minuten wordt om de 5 minuten de bloeddruk gemeten om een goed beeld van de bloeddruk te hebben. Hierna volgt een gesprek met de arts, waar naast bloeddruk-gerelateerde vragen ook een aantal algemene vragen over uw gezondheid worden gesteld. Ook wordt de medicatie die u nu gebruikt doorgenomen. Hierna volgt de eerste keer een wat uitgebreider lichamelijk onderzoek waarna het plan wordt besproken voor laboratoriumonderzoek, eventueel  radiologisch onderzoek en de verdere behandeling.

Onze begeleiding

Deze patiënten worden gezien door de specialist (internist-vasculair geneeskundige) of op één van de spreekuren van een internist-vasculair geneeskundige in opleiding. Dit zijn internisten in de laatste 2 jaar van hun opleiding die overleggen met het team van internisten-vasculair geneeskundigen.

Er wordt nauw samengewerkt met de afdelingen cardiologie, neurologie en vaatchirurgie. Daarnaast is er maandelijks een patiëntenbespreking met nefrologen (Academic Centre “Kidney&Hypertension”) en een multidisciplinaire bespreking bijnierafwijkingen met de afdelingen endocrinologie en heelkunde. Daarnaast is er bij erfelijke aandoeningen zoals bindweefselziekten overleg met de klinische genetica.

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor