Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Spreekuur

Larynx verrichtingen spreekuur

Wanneer: Donderdagmiddagen in de oneven weken van 14:00 tot 16:00 uur

Op dit spreekuur worden, onder plaatselijke verdoving, kleine behandelingen aan stembanden of aan strottenhoofd, ofwel larynx, uitgevoerd. U kunt denken aan inspuitingen van de stembanden en biopten (stukjes weefsel) nemen.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Eerst wordt u nog eens uitgelegd wat de stappen bij dit bezoek zijn. Als eerste stap worden neus, keel, stembanden en soms de hals plaatselijk verdoofd met druppels, spray en een verdovende injectie. Als de verdoving goed is ingewerkt wordt via de hals naast een van de stembanden een vulmiddel gespoten of wordt uit een van de stembanden of een ander deel van het strottenhoofd een biopt genomen. In beide gevallen wordt er met een flexibele scoop met camera naar de stembanden gekeken. Vanwege de verdoving mag u het eerste uur na de ingreep niet eten of drinken omdat u zich zou kunnen verslikken.

Onze begeleiding

U wordt geholpen door een KNO-arts en een KNO-arts in opleiding. Soms wordt u ook door een logopedist gezien, voor het maken van een geluidsopname van uw stem of voor het geven van adviezen na de behandeling.

Behandelteam

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor