Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Spreekuur

Litteken spreekuur

Op het litteken spreekuur worden patiënten gezien met littekens die functie belemmerend of ernstig ontsierend zijn.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Behandelingen van functie beperkende littekens en ernstig misvormende littekens die niet door kleding bedekt worden, worden gewoonlijk een aantal keer door de verzekering vergoed. Ook het eerste consult wordt vergoed (er moet wel een verwijzing zijn). Behandelingen van andersoortige littekens zoals acne littekens, zeker als die op de borst en de rug zitten, worden niet vergoed en moeten door de patiënt zelf betaald worden. Het meest frequent worden patiënten gezien met keloid/hypertrofische littekens, acne littekens, littekens na huidkanker of andere operaties, littekens na ongevallen in het verkeer, automutilatie littekens en littekens bij schisis.
Over het algemeen zijn de beste resultaten te behalen als zo snel mogelijk na het ontstaan van een litteken gestart wordt met een behandeling. Bij operaties betekent dat: zodra de hechtingen verwijderd zijn. Verschillende behandelingen kunnen worden uitgevoerd:

  • lasers zoals pulsed-dye, (fractional) CO2, erbium:YAG, pico, Nd:YAG. Soms in combinatie met trans-epidermale drug delivery
  • excisie, subcisie, incisie
  • intralesionale injecties met steroiden en bleomycine, botuline toxine
  • verschillende technieken met trichlorazijnzuur peelings
  • fillers (altijd onverzekerde zorg)
Checklist

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor