Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Spreekuur

Neurofibromatose type 1 (NF1)

De spreekuren op de NF1 poli zijn ingericht voor patiënten met NF1 vanaf 18 jaar en ouder. Het spreekuur wordt gehouden door Dr. Walter Taal, neuroloog en Sarah van Dijk MSc, verpleegkundig specialist in het Erasmus MC. U wordt verwezen naar het spreekuur NF1 indien er sprake is van een verdenking op de aandoening of als NF1 reeds bij u is vastgesteld.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Gedurende de eerste afspraak staat kennismaking centraal. Er is aandacht voor de medische zorg, er wordt lichamelijk onderzoek verricht en er is aandacht voor uw persoonlijke verhaal. Mede afhankelijk van de complexiteit van zorg worden er gezamenlijke afspraken gemaakt voor de vervolg controles.

Onze begeleiding

U wordt geholpen door de neuroloog en / of de verpleegkundig specialist. 

Samenwerkingen tussen specialismen

Het Erasmus MC is het expertisecentrum voor NF1 in Nederland. De zorg voor NF1 is multidisciplinair. Indien nodig en gewenst wordt u naar andere specialisten verwezen. 

 

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

Dr. W. Taal heeft spreekuur op de donderdagmiddag.

S. van Dijk heeft spreekuur op woensdag- en donderdagmiddag.

Checklist

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor