Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Spreekuur

Pulmonale Hypertensie

Wanneer: Maandag t/m vrijdag
Gebouw: Erasmus MC, 3e etage, RG gebouw

Het Erasmus MC Expertisecentrum voor Pulmonale Hypertensie (PH) biedt zorg aan PH patiënten. In het expertisecentrum kunt u terecht voor het stellen van de diagnose en behandeling. Op de polikliniek wordt u gezien door de PH specialist en de verpleegkundig specialist.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Indien u bent verwezen door uw huisarts of specialist wordt u op onze polikliniek gezien door de PH specialist en de verpleegkundig specialist. Er vindt dan een uitgebreid gesprek plaats over uw klachten en voorgeschiedenis. Na een kort lichamelijk onderzoek en soms direct een echo van het hart wordt een plan van aanpak opgesteld, afhankelijk van de bevindingen. Soms wordt aanvullend bloed afgenomen en een ECG gemaakt. Op indicatie wordt verder onderzoek afgesproken, dat meestal wordt verricht tijdens een korte opname op de longafdeling. Over het algemeen wordt er tijdens het eerste gesprek op de polikliniek al enige uitleg gegeven over PH en de onderzoeken die nog volgen.

Onze begeleiding

Door wie wordt u geholpen?

U wordt gezien door de PH specialist en de verpleegkundig specialist

Samenwerkingen tussen specialismen

Het PH-team bestaat uit gespecialiseerde longartsen, verpleegkundig specialisten en research verpleegkundigen. Daarnaast maken andere specialisten zoals cardiologen, immunologen, MDL artsen, radiologen en pathologen deel uit van het team.
Er bestaan uitgebreide samenwerkingsverbanden met alle ziekenhuizen in de regio, zodat patiënten met verdenking op PH efficiënt kunnen worden besproken en zo nodig worden verwezen naar ons PH expertisecentrum. 

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

Checklist

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor