Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Spreekuur

Vasculaire genetica

Als er een duidelijk familiepatroon zit in het optreden van hart- en vaatziekten, maar er geen sprake is van familiaire hypercholesterolemie, worden de gegevens van de eerste graads familieleden informatie verzameld en soms DNA-diagnostiek ingezet.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Voorafgaand aan het polikliniek bezoek zal er bloedonderzoek verricht worden, een bloeddrukmeting (datascoop) en een ECG.

Tijdens het polikliniekbezoek wordt u uitgevraagd over uw medische voorgeschiedenis met de nadruk op hart-en vaatziekten. Bovendien wordt uitgelegd welke gegevens van familieleden nodig zijn voor familieonderzoek. Hiervoor ontvangt u een invulformulier om aan uw familieleden door te sturen. De gegevens worden verwerkt en de conclusie wordt besproken tijdens het volgende polikliniekbezoek.

Onze begeleiding

U wordt geholpen door de internist vasculaire geneeskunde in opleiding of door een staflid internist vasculaire geneeskunde. Ter ondersteuning van het familieonderzoek kunnen verpleegkundigen u ondersteunen

Daarnaast wordt er ook samengewerkt met cardiologie, interne geneeskunde, vasculaire geneeskunde, Klinische genetica en vaatchirurgie.

Op alle vasculaire geneeeskunde poliklinieken is aandacht voor deze problematiek, en op donderdagochtend is er een specifieke vasculaire genetica polikliniek. Patienten met familiaire hypercholesterolemie worden vooral op maandag en dinsdagochtend gezien.

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor