Zorgdomein

Voor huisartsen is het mogelijk om via ZorgDomein patiënten digitaal te verwijzen naar het Erasmus MC of beeldvormende diagnostiek aan te vragen.

Wat biedt ZorgDomein?

De huisarts krijgt met ZorgDomein op een eenvoudige manier de informatie over ons zorgaanbod, onze verwijscriteria, de toegangstijden en eventuele benodigde voorbereiding op zijn scherm. De verwijzing vindt plaats via de computer. Vanuit het HIS wordt de relevante informatie automatisch in de verwijsbrief van ZorgDomein overgenomen en digitaal verzonden. De verwijsbrief wordt uiteraard ook bewaard in uw HIS.

Wat biedt het Erasmus MC op ZorgDomein?

Het Erasmus MC heeft haar actuele (academische) zorgaanbod voor zowel volwassenen als kinderen op ZorgDomein geplaatst. Ook de Centers of Excellence zijn opgenomen in de applicatie. De verwijscriteria zorgen ervoor dat de huisarts de patiënt snel naar het juiste spreekuur verwijzen en  de patiënt zonder onnodige omwegen onze academische zorg krijgt. Wij bieden u ook de mogelijkheid om via ZorgDomein bijlagen met de verwijsbrief mee te sturen, zoals foto's of uitslagen van eerder onderzoek.

Aanmelden bij ZorgDomein

Wilt u gebruik maken van ZorgDomein? De applicatie wordt kosteloos in uw huisartsenpraktijk geactiveerd zodat alle medewerkers in uw praktijk ervan gebruik kunnen maken. Ga voor aanmelding naar de website van ZorgDomein. Hier vindt u een aanmeldformulier. U kunt ook een e-mail sturen of bellen met: 020 - 471 52 82.

Voeg Erasmus MC toe als favoriet in ZorgDomein

Dit kan als volgt:

  1. Selecteer in het ZorgDomein startscherm 'Mijn Profiel'
  2. Selecteer 'Mijn Zorglocaties beheren'
  3. Zoek in het veld 'Naam zorglocatie/plaatsnaam' op Erasmus MC
  4. Selecteer het Erasmus MC of het Erasmus MC-Sophia en klik op de knop 'Toevoegen'
  5. Onder 'Geselecteerde zorglocaties in Mijn Profiel' kunt u d.m.v. de pijltjes naast het Erasmus MC of het Erasmus MC-Sophia ons bovenaan de lijst te zetten

Contact

Voor vragen over de applicatie ZorgDomein kunt u contact opnemen met de servicedesk van ZorgDomein: 020 - 471 52 82 of per e-mail.

Voor inhoudelijke vragen over ZorgDomein in het Erasmus MC kunt u contact opnemen via huisarts@erasmusmc.nl. Wij ontvangen graag feedback en gebruiken deze om ons zorgaanbod verder te optimaliseren.