Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Zorgverlener

dr. F.R. (Frank) Datema

KNO-arts

  • Specialisme
  • KNO
  • Aandachtsgebied
  • Rhinologie en aangezichts chirurgie
  • BIG nummer:
  • 09064113101
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Als rhinoloog (neus en neusbijholte specialist) ontwikkelde ik een bijzondere interesse voor de vorm en functie van de inwendige en uitwendige neus.

Na mijn opleiding tot KNO-arts heb ik mij verder gespecialiseerd in plastische aangezichtschirurgie en dan in het bijzonder de operatieve vorm en functieverbetering van de neus. Dit is een technisch uitdagende ingreep met veel impact op de kwaliteit van leven. 
In het Erasmus MC focus ik me op het herstel van operaties die eerder niet goed zijn gelukt, letselschade en aangeboren afwijkingen van de neus (zoals bijvoorbeeld schisis en craniofaciale patiënten). Ik doe dat in het Erasmus MC nu 7 jaar met veel plezier. Ook voor bijholteproblemen en zeldzame of moeilijk behandelbare afwijkingen in de neus en het gelaat kunt u bij mij terecht.

Werkervaring & opleidingen

Ik studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Leiden. In het Erasmus MC werd ik vervolgens opgeleid tot KNO-arts. Hierna doorliep ik een fellowship plastische en reconstructieve aangezichtschirurgie, wat na twee jaar uitmondde in een internationale certificering op dat gebied. Tevens ben ik medisch coördinator van de polikliniek KNO-heelkunde, sectorhoofd rhinologie en directeur van het Europese fellowship programma van de European Academy of Facial Plastic Surgery.