Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto Joop Janssen
Zorgverlener

Dr. J.A.M.L. Janssen

Internist-endocrinoloog

  • Specialisme
  • Inwendige Geneeskunde
  • Aandachtsgebied
  • Endocrinologie en Metabolisme
  • BIG nummer:
  • 09021814901
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Ik ben staflid binnen de afdeling Inwendige Geneeskunde, van het Erasmus MC en werkzaam als internist-endocrinoloog. Ik ben betrokken bij patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs.

In 1998 ben ik gepromoveerd op het proefschrift: Insulin-like growth factor-I and its binding proteins in health, aging and disease” (Over de rol van Insuline-achtige groeifactor-I en zijn bindingeiwitten in de gezonde toestand, bij het ouder worden en bij ziekten).

In mijn onderzoek kijk ik nog steeds met name naar de rol van groeihormoon, insuline en insuline-achtige groeifactor bij gezondheid, ziekten en ouder worden

Op dit moment ben ik (co-)auteur van meer dan 150-peer-reviewed tijdschrift artikelen.

Werkervaring & opleidingen

Opleiding

Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Radbouduniversiteit in Nijmegen, en ben opgeleid als internist in het Dijkzigt ziekenhuis in Rotterdam. Ook mijn opleiding tot endocrinoloog heb ik hier voltooid.

Ik ben geslaagd voor de European Board Examination in Endocrinology, Diabetes and Metabolism, dat door de European Union of Medical Specialists en European Society of Endocrinology voor de eerste keer in 2018 is georganiseerd.


Werkervaring

Sinds 1986 ben ik werkzaam in het Erasmus MC. Vanaf 2000 ben ik staflid en internist-endocrinoloog bij de afdeling Inwendige Geneeskunde van het Erasmus MC. 

Als internist-endocrinoloog ben ik met name gespecialiseerd in hypofyse aandoeningen, diabetes mellitus, adrenogenitaal syndroom maar ik heb ook kennis van zaken van bijna alle andere endocriene aandoeningen.