Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Zorgverlener

prof. dr. B. (Bernd) Kremer

KNO-arts, hoofd-hals chirurg, afdelingshoofd

  • Specialisme
  • Keel-, Neus- en Oorheelkunde
  • Aandachtsgebied
  • Hoofd-hals oncologie, luchtwegchirurgie, algehele KNO
  • BIG nummer:
  • 59046929601
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Inhoudelijke excellentie overtreffen door menselijke excellente, dat is mijn credo voor onze afdeling en belangrijke leidraad voor mijzelf. Onze patiënten mogen vertrouwen op top-specialistische zorg op het allerhoogste niveau die geleverd wordt door specialisten met een groot hart en persoonlijke aandacht voor de mens achter de patiënt. Hiervoor voel ik me als afdelingshoofd verantwoordelijk.

Naast leveren van excellente zorg vind ik verbeteren van de zorg van de toekomst belangrijk. Daarom zet ik mij in voor het wetenschappelijk onderzoek van onze afdeling. Hiermee vergroten wij onze kennis om u beter te kunnen behandelen en uw kennis om beter te kunnen bijdragen aan de voor u optimale behandeling. Dat doen wij niet alleen hier, maar dragen we uit in de hele wereld.

Tenslotte vind ik het opleiden van jonge collega’s ontzettend belangrijk en leuk. Zonder hen was er geen goede zorg in de toekomst. Het zijn enthousiaste en toegewijde collega’s die in een veilige omgeving samen met hun supervisor bijdragen aan uw zorg. Zo zorgen we voor de toekomst en houden wij de verjonging erin, op een manier die uw zorg verbetert. 

Werkervaring & opleidingen

1985-1991: Studie Geneeskunde, Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule (RWTH) Aken, Duitsland (cum laude)
1991-1996: Opleiding Keel-, Neus- en Oorheelkunde, Universitair Medisch Centrum Aken
1993: Promotie (summa cum laude), RWTH Aken, Proefschrift: Computer gestuurde navigatie voor brachytherapy in het hoofd/hals gebied – een nieuwe methode voor de preciesere plaatsing van afterloading sondes

07/1994: Friedrich Wilhelm Preis RWTH Aken (onderscheiding voor het beste proefschrift van de RWTH Aken van het voorafgaande jaar)
1997-2005: KNO-arts, afdeling KNO, Maastricht UMC
01/2003: Universitair Hoofd Docent, Maastricht UMC

10/2003: Habilitation (postdoctoral lecturing qualification), Universiteit Keulen, Duitsland
2005-2023: Afdelingshoofd/vakhoogleraar KNO, Maastricht UMC
2023: Afdelingshoofd/vakhoogleraar KNO, Eramsus MC, Rotterdam

 

Publicaties

Zie mijn PubMed profiel