Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Zorgverlener

Dr. I.R.A.M (Ingrid) Mertens zur Borg

Anesthesioloog

Anesthesioloog

  • Specialisme
  • Anesthesiologie
  • Aandachtsgebied
  • Urgentie, Defensie, Transplantatie (Zelfstandig Uitname Team en Niertransplantatie)
  • BIG nummer:
  • 79022754201
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Beste patiënt, wat de anesthesioloog kan en doet is meestal niet zo bekend. De anesthesioloog waakt onder andere over uw welzijn rondom een operatie of als u in acute medische nood bent. Dit is een vak wat op mijn lijf geschreven staat en waar ik blij van word. Ondanks dat voor de meeste patiënten een verblijf of bezoek aan het ziekenhuis een naar en negatief levens moment is, is het mijn doel dat het voor u toch positieve momenten bevat.

Werkervaring & opleidingen

Sinds 1 januari 1999 anesthesioloog in het Erasmus MC. Namens het Erasmus MC ben ik sinds 2003 aangesteld bij het reservepersoneel van de Koninklijke Landmacht in de rang van luitenant-kolonel en heb ik als defensie anesthesioloog inmiddels 8 missies gedraaid. Als Nederlands operatie team worden wij ingezet om er voor te zorgen dat het defensie personeel aldaar de best mogelijke medische zorg krijgt. 
Van 2008 tot en met 2018 ben ik werkzaam geweest als MMT arts, op de Lifeliner 2 te Rotterdam. Ik hou mijn kennis en kunde op het gebied van de urgentie anesthesiologie op niveau door het dagelijks werk binnen ons ziekenhuis (waar de grootste trauma's worden opgevangen) , en door de verschillende cursussen die ik geef.
In 2008 ben ik gepromoveerd op het onderwerp levende nier donatie. Vanuit de anesthesiologie behartig ik (samen met enkele collegae) de belangen voor de niertransplantatie patiënten.
Sinds 2013 organiseer ik het anesthesiologische team van het ZUT (zelfstandig uitname team) van Rotterdam. Dit team staat dag en nacht klaar om naar het ziekenhuis van een orgaandonor te gaan.