Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Betty Telleman
Zorgverlener

B. (Betty) Telleman-Oosterveer

Medisch maatschappelijk werker

  • Specialisme
  • Psychosociale Zorg
  • Aandachtsgebied
  • Crisis- interventie, rouw-/ verlies verwerking
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

In mijn werk wil ik mensen vooral het gevoel geven dat er met hen meegedacht wordt in een moeilijke situatie. Er is op de IC vaak sprake van crisis, onmacht of (acuut) verlies. Naast de goede medische verzorging wil ik vanuit mijn vakgebied vooral zorg dragen voor alle emoties waar mensen mee te maken kunnen krijgen en een luisterend oor bieden naast eventueel advies over hoe het vanaf hier verder zou moeten.

Werkervaring & opleidingen

Ik ben nu ruim 18 jaar werkzaam als maatschappelijk werker. Ik ben ooit gestart als wijk maatschappelijk werker en eigenlijk per toeval in het zekenhuis terecht gekomen als medisch maatschappelijk werker. Ik ben begonnen in het Haagse Bronovo ziekenhuis en ben mij na een aantal jaren gaan specialiseren in een academisch ziekenhuis, het UMC Utrecht. Het werken in een academisch centrum vind ik uitdagend omdat je steeds te maken hebt met nieuwe onderzoeken en inzichten. De zorg is zeer specialistisch en het is mooi om daar als paramedici deel van uit te mogen maken. Sinds twee jaar werk ik wat dichter bij huis met veel plezier in het Erasmus MC.

Ik ben in 2001 afgestudeerd als maatschappelijk werker aan de Haagse Hogeschool in Den Haag. Ik heb in 2008 een post-hbo opleiding psychosociale zorg in de oncologie afgerond aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen.