Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Patiëntenfolder

Fantomaltschema

Download PDF
Hier vindt u het fantomaltschema. Dit schema kunt u gebruiken wanneer uw kind ziek is en/of minder eet. Hierdoor zijn we zeker van de inname en kunnen we vasten voorkomen.


Metabole ziekte


Uw kind is bekend met een metabole ziekte. Hierbij is het belangrijk dat we perioden van vasten voorkomen bij uw kind. Daarnaast is er extra energie nodig als uw kind meer energie verbruikt, bijvoorbeeld bij koorts.

Fantomaltschema


Fantomaltschema

Het is belangrijk om naast het fantomaltschema ook nog normale voeding aan te bieden aan uw kind. Het streven is om na maximaal 3 dagen het fantomaltschema af te bouwen naar normale voeding. Mocht dit niet gaan, neem dan contact op met de dienstdoende kinderarts metabole ziekten.

Wanneer moet u contact opnemen?


Wanneer uw kind ziek is, is het belangrijk dat u dit bespreekt met de dienstdoende kinderarts metabole ziekten. Hij kan u eventueel adviseren. Als uw kind koorts heeft, is het belangrijk dit te onderdrukken met paracetamol. Hierdoor dringt u het energieverbruik van uw kind terug. Als uw kind ook misselijk is en braakt, moet u contact opnemen met de dienstdoende metabole kinderarts nodig. Dit moet ook als misselijkheid en braken later pas komen.

Contact


  • Centrum voor Lysosomale en Metabole Ziekten (CLMZ) (010) 704 48 40
  • Buiten kantooruren (010) 703 61 57, vraag naar de dienstdoende kinderarts metabole ziekten
  • Fax (010) 703 72 78
  • Mail (geen spoed) metaboolcentrum@erasmusmc.nl
  • Spoedeisende hulp (voor spoedgevallen) (010) 704 0 704, vraag naar de dienstdoende kinderarts metabole ziekten