Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
specialism
Specialisme

Algemene kinder­geneeskunde

De kinderartsen van het Erasmus MC Sophia behandelen vooral kinderen met complexe aangeboren of erfelijke aandoeningen, maar ook spoedeisende problemen.

Over dit specialisme

Wat we doen

Wat is dit specialisme?

Onze kinderartsen bieden zorg aan kinderen in de regio Rijnmond. We behandelen kinderen met eenvoudige gezondheidsproblemen, maar zijn ook gespecialiseerd in de behandeling van kinderen met ingewikkelde, ernstige en zeldzame aandoeningen. Ook zien we kinderen voor een second opinion.

Ons specialisme leidt daarnaast toekomstige kinderartsen op. Dit betekent dat uw kind ook wordt behandeld door kinderartsen in opleiding of coassistenten. Onze staf-kinderartsen begeleiden hen.

Wat willen we bereiken?

We hebben aandacht voor de gevolgen van de aandoening op alle gebieden van belang voor het kind (zoals groei, ontwikkeling, school, gedrag). We werken samen veel andere specialisten.

Waarom naar het Erasmus MC Sophia?

Het specialisme algemene kindergeneeskunde van het Erasmus MC Sophia is zeer ervaren in het behandelen en begeleiden van kinderen met complexe (aangeboren) afwijkingen.

Aandoeningen die we behandelen en/of diagnosticeren

Wij hebben expertise in een aantal zeldzame erfelijke aandoeningen, onder andere:

Zeldzame aandoeningen

Wij hebben daarnaast ook expertise in zeldzame, complexe en erfelijke aandoeningen. U kunt per aandoening meer informatie vinden door erop te klikken, onder andere:

  • Fragiele X.

22q11-deletiesyndroom

Angelman syndroom

Neurofibromatose type 1

Sturge Weber syndroom

Tubereuze Sclerose Complex (TSC)

Vasculaire malformaties

Wetenschappelijk onderzoek

Hieronder leest u specifieke informatie over de uitkomst van een wetenschappelijk onderzoek naar antibioticagebruik bij kinderen met luchtweginfecties.

specifieke informatie over uitkomst van wetenschappelijk onderzoek naar antibioticagebruik bij kinderen met luchtweginfecties

Onze polikliniek(en)

Klinieken

Heeft u vragen?

Met vragen of opmerkingen kunt u terecht bij ons secretariaat:

Contactformulier
wizard_link

Komt u hier voor een eerste bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.

Bereid u voor