Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Patiëntenfolder

Leefregels na tonsillectomie en/of adenotomie

Bij uw kind zijn de keelamandelen en/of neusamandelen verwijderd (tonsillectomie en/of adenotomie). Voor een goed herstel is een aantal leefregels belangrijk voor als uw kind weer thuis is. Wij hebben de belangrijkste voor u op een rij gezet.

Download PDF

Nabloeding

Blijft u thuis ook alert op een nabloeding, zeker de eerste 24 uur na de ingreep.

Medicatie

Uw kind voelt zich waarschijnlijk niet echt lekker, geef uw kind de eerste 48 uur op gezette tijden pijnmedicatie volgens voorschrift van de arts.

Eten en drinken

Probeer uw kind voldoende drinken te geven. Wanneer uw kind niet wil drinken, probeer dan onder zachte dwang toch een favoriete, liefst gekoelde, drank te geven. Wanneer dit niet lukt kunt u contact opnemen met het secretariaat van de polikliniek KNO van het Sophia Kinderziekenhuis.

Koorts

Uw kind kan enkele dagen verhoging hebben. Dat is normaal en hierover hoeft u zich geen zorgen te maken. Neem wel contact met ons op wanneer de temperatuur langer dan twee dagen boven de 38 graden blijft.

Contact

  • Polikliniek keel-, neus-, en oorheelkunde: (010) 703 60 73 (bij spoedeisende problemen na ontslag, bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 16.00 uur).
  • Buiten deze tijden kunt u contact opnemen met de kliniek kinderchirurgie 1 Noord:
    (010) 703 67 05.