Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Spreekuur

Congenitale naevus

Gebouw: Erasmus MC Sophia, 1e etage, C-gang

Op de polikliniek Dermatologie houden wij het congenitale naevus spreekuur voor kinderen van 0-18 jaar.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Tijdens het congenitale naevus spreekuur zien we kinderen met aangeboren moedervlekken. Zeker de grote aangeboren moedervlekken controleert de arts regelmatig. Voor elk kind afzonderlijk overwegen wij of het nodig is de moedervlek weg te halen en welke behandeling dan geschikt is.

Onze begeleiding

Het spreekuur vindt vier tot vijf maal per jaar plaats. Dit multidisciplinaire spreekuur wordt gedaan door één van onze kinderdermatologen: prof. dr. S. Pasmans, drs. E. J. Mendels (kinderdermatoloog), S. Versnel (kinderplastische chirurg)  en dr. C. Lincke en in overleg dr. J. Okkerse (kinderpsycholoog) en dr. C. Catsman (kinderneuroloog). Het team heeft regelmatig contact met patiëntenvereniging NEVUS. Voor patiënten boven de 18 is een (transitie)poli opgestart bij de volwassenen Dermatologie. Zo hebben patiënten met congenitale naevi ook op de volwassen leeftijd de mogelijkheid om gespecialiseerde controles en behandelingen voort te zetten.

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor