Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Polikliniek

Kinderdermatologie

Wanneer: maandag t/m vrijdag, 8.00 - 16.30 uur.
Gebouw: Erasmus MC Sophia, 1e etage, C-gang of KinderHaven
Telefoon: afspraken en secretariaat (010) 703 73 80, faxnummer (010) 704 10 23

Op de polikliniek Kinderdermatologie behandelen wij huidaandoeningen bij kinderen.

Wachttijden   Afspraken   Aanmelden   Herhaalrecept  

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Onze spreekuren vinden plaats in het Erasmus MC Sophia en op de buitenpolikliniek KinderHaven.

De polikliniek Kinderdermatologie in het Erasmus MC Sophia

Naast veel voorkomende huidproblemen bij kinderen, is er in het Erasmus MC Sophia ook ruime aandacht voor en kennis op het gebied van zeldzame huidaandoeningen.

Voor kinderen met een huidaandoening waarbij andere klachten (bijvoorbeeld pijn aan de gewrichten) optreden, hebben wij multidisciplinaire behandelingen. Uw kind wordt dan gezien door een aantal deskundigen samen. Het specialisme Kinderdermatologie van het Erasmus MC Sophia heeft bijzonder veel expertise voor kinderen die deze multidisciplinaire zorg nodig hebben. Onder 'spreekuren' vindt u diverse spreekuren die wij hiervoor hebben.

De behandeling van huidaandoeningen in het Erasmus MC Sophia kan vrijwel altijd poliklinisch plaatsvinden. Soms is het nodig dat uw kind speciaal vanwege een huidaandoening wordt opgenomen voor een behandeling in het Erasmus MC Sophia. De hulp van de kinderdermatoloog kan ook gevraagd worden bij kinderen die om een andere reden zijn opgenomen in het Erasmus MC Sophia en tijdens de opname een huidprobleem krijgen.

De polikliniek KinderHaven

De Kinderhaven is een polikliniek voor kinderen van 0 tot 18 jaar met gecombineerde klachten, zoals eczeem, voedselallergie, astma en hooikoorts. Dit wordt het het atopisch syndroom genoemd.

Kinderen krijgen hier alle aandacht en expertise van een academisch ziekenhuis, in een kindvriendelijke omgeving. De kinderdermatologen zien hier kinderen met eczeem. Indien nodig is er een nauwe samenwerking met bijvoorbeeld de kinderallergoloog, kinderlongarts, kinderpsycholoog of diëtiste. U kunt verwezen worden naar de KinderHaven door een andere specialist of de huisarts. Er zijn korte wachttijden voor de KinderHaven.

De polikliniek Kinderhaven is gevestigd buiten het Erasmus MC op het adres Haringvliet 72. Kinderhaven is open van maandag tot en met donderdag van 8.30 - 17.00 uur.

Onze begeleiding

Op onze polikliniek komt u verschillende professionals van ons kinderdermatologieteam tegen: dermatologen, dermatologen in opleiding, arts-onderzoekers, verpleegkundigen en doktersassistenten. Het team wordt geleid door professor Pasmans en drs. Mendels.

Voor kinderen met moeilijk behandelbaar eczeem bij het atopie syndroom (astma, voedselallergie en hooikoorts) bestaat er een multidisciplinair team (kinderpsycholoog, kinder-verpleegkundig specialist, kinderarts allergoloog en kinderlongarts) o.l.v. prof. dr. S. Pasmans, kinderdermatoloog of drs. E.J. Mendels (kinder)dermatoloog. Zij begeleiden deze kinderen op de woensdagmiddag intensief.

Indien nodig kan uw kind worden opgenomen in het Erasmus MC Sophia of behandeld worden op de dagbehandeling van de afdeling Dermatologie van het Erasmus MC.

Onze spreekuren

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor