Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Suzanne Pasmans
Zorgverlener

Prof. S.G.M.A. (Suzanne) Pasmans

Dermatoloog, hoofd subspecialisme Kinderdermatologie

  • Specialisme
  • Kinderdermatologie
  • Aandachtsgebied
  • Kinderdermatologie, eczeem, atopie syndroom, aangeboren (erfelijke) huidafwijkingen
  • BIG nummer:
  • 99023198701
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Door vragen van kinderen met huidafwijkingen en hun ouders te beantwoorden binnen de zorg, het onderzoek en het onderwijs, zijn wij er voor deze kinderen met het beste wat we te bieden hebben.

Werkervaring & opleidingen

Ik ben als arts (cum laude) opgeleid in Leiden. In 1995 promoveerde ik als immunoloog in Sanquin/Centraal Laboratorium van de Bloedtransfusiedienst (CLB), Laboratorium van de Klinische Immunologie van Amsterdam. Ik was research fellow in het Instituut Curie/Inserm in Parijs en ben als dermatoloog opgeleid in het UMC Utrecht tot 2000. Daarna werd ik trekker van kinderdermatologie/-allergologie tot juli 2013. Sindsdien ben ik werkzaam als bijzonder hoogleraar kinderdermatologie in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis/Kinderhaven.

Samen met mijn team zet ik mij in voor zorginnovaties en onderzoek bij kinderen met huidafwijkingen. We richten ons vooral op kinderen met eczeem en zeldzame aangeboren afwijkingen. Ik ben oprichter van de domeingroep Kinderdermatologie/Genodermatosen van de Nederlandse Vereniging van Dermatologie en Venereologie (2009), waarvan ik ook voorzitter was. Ik ben betrokken bij de ontwikkeling van richtlijnen, zoals de richtlijn Huid voor de jeugdgezondheidszorg, congenitale nevi, herziening constitutioneel eczeem, en bij de opleidingen en nascholingen van professionals.

Mijn visie: de zorg voor kinderen met huidafwijkingen verbeteren door gespecialiseerde kennis op een toegankelijke manier aan te bieden (zie ook: www.huidhuis.nl), evenals behandelingen, zelfmanagement-tools en wetenschappelijk onderzoek. Leidend hierbij is het perspectief van het kind en de ouders, en de samenwerking van de betrokken zorgprofessionals met de kinderen en hun ouders.