Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Spreekuur

Kinder­endocrinologie

Wanneer: dinsdagen en donderdagen
Gebouw: Erasmus MC Sophia, 1e etage, C-gang, balie C1

Tijdens het algemeen spreekuur behandelen we kinderen die stoornissen hebben in de hormoonhuishouding en de problemen die daarmee samenhangen.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Tijdens het eerste spreekuur geven wij vaak voornamelijk informatie. Wij kunnen lichamelijk onderzoek doen, wij wegen of meten uw kind bijvoorbeeld. Dit doet de polikliniekassistent meestal. We kunnen ook kijken naar de voortgang van een behandeling of de resultaten van een onderzoek.

Onze spreekuren kunnen multidisciplinair zijn. Dat wil zeggen dat er artsen en verpleegkundigen van verschillende specialismen nauw samenwerken. Op deze manier hopen wij u sneller een diagnose en bijbehorende behandeling te kunnen geven.

Er is altijd ruimte voor uw vragen. Vaak is het lastig om tijdens het gesprek deze vragen te onthouden of bedenken. Daarom adviseren wij u om deze vragen thuis alvast op te schrijven en mee te nemen.

Vraag een vertrouwd iemand mee naar het gesprek. Samen onthoudt u meer dan alleen. Ook kan het prettig zijn om met elkaar na te praten. Snapt u iets niet? Vraag dan om extra uitleg.

Onze begeleiding

Tijdens het spreekuur maakt de arts afspraken met u over het vervolg. Wanneer verder onderzoek nodig is, krijgt u van de polikliniekassistent alle benodigde informatie, formulieren en materialen.

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor