Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Polikliniek

Kinderendocrinologie

Wanneer: Maandag, dinsdag en donderdag
Gebouw: Erasmus MC Sophia, 1e etage, C-gang, balie C1 of C2. Dit staat vermeld op uw dagticket.
Telefoon: (010) 703 66 43

Op onze polikliniek behandelen we kinderen van 0 tot 18 jaar die stoornissen hebben in de hormoonhuishouding. Voor een aantal spreekuren en aandoeningen hebben we speciale teams van zorgverleners van verschillende specialismen.

Wachttijden   Afspraken   Aanmelden   Herhaalrecept  

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

De stoornissen in de hormoonhuishouding die wij behandelen hangen vaak samen met groei en ontwikkeling. Het is daarom belangrijk dat we de groei en ontwikkeling van uw kind volgen. De doktersassistente zal uw kind om die reden voor iedere afspraak meten en wegen. De meet- en weegafspraak staat ook op uw afsprakenbrief. Komt uw kind voor het eerst naar het Erasmus MC Sophia? Neemt u dan oude groeigegevens mee, bijvoorbeeld uit het groeiboekje. De arts of verpleegkundig specialist zal de (puberteits)ontwikkeling volgen tijdens het consult op het spreekuur. Dat betekent dat wij bij (de meeste) jongens de groei van de balletjes en bij meisjes de borstgroei volgen. Daarnaast kijken we eventueel ook naar de aanwezigheid van lichaamsbeharing.

Transitiezorg

Wanneer controles nodig zijn op volwassen leeftijd dragen we de medische zorg en behandeling over aan onze collega’s van de volwassenenzorg. De voorbereiding daarop noemen we transitiezorg. We plannen de overdracht naar de volwassenenzorg zo dat er (meestal) een behandelaar van de volwassenenzorg bij aanwezig is. Tijdens de voorbereiding maken we kennis, geven we een samenvatting van de behandeling en geven we u uitleg over de controles op de nieuwe afdeling.

Onze begeleiding

Door wie wordt u geholpen?

Op onze polikliniek werken verschillende zorgverleners. De doktersassistent ontvangt u en uw kind bij de balie. Hij of zij zal uw kind meten en wegen. Soms meten we ook de bloeddruk van uw kind. De doktersassistent zal na afloop van het consult uw vervolgafspraken en eventueel aanvullend onderzoek inplannen. De behandelaren op de polikliniek zijn:

  • De kinderarts-endocrinoloog.
  • De kinderarts-endocrinoloog in opleiding (fellow kinderendocrinologie).
  • De verpleegkundig specialist.

Soms kijken kinderartsen in opleiding of coassistenten (studenten in opleiding tot arts) mee met het spreekuur. Daarnaast zijn bij sommige poliklinieken (arts-)onderzoekers en onderzoeksverpleegkundigen betrokken.

Samenwerkingen tussen specialismen

De afdeling kinderendocrinologie werkt samen met verschillende afdelingen van het Erasmus MC, waaronder:

Onze spreekuren

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor