Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Spreekuur

Silver-Russell syndroom

Wanneer: Één keer per vier weken, op donderdagmiddag.
Gebouw: Erasmus MC Sophia, 1e etage, C-gang, balie C1

Het Expertisecentrum Zeldzame Groeistoornissen heeft een speciaal spreekuur voor kinderen met het Silver-Russell syndroom.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Tijdens dit spreekuur meten en wegen wij uw kind en doen we lichamelijk onderzoek. Uw kind wordt in de meeste gevallen gewogen en opgemeten door de polikliniek-assistent voordat u bij de arts naar binnen gaat. Vervolgens zullen wij met een aantal vragen proberen om de situatie en mogelijke problemen zo goed mogelijk in kaart te brengen. Er is altijd ruimte voor uw vragen. Vaak is het lastig om deze vragen te onthouden, daarom adviseren wij u om uw vragen thuis alvast op te schrijven en mee te nemen.

Voor de begeleiding van uw kind is het vaak nodig dat wij bloed prikken en een foto van het skelet van de hand te maken. Hiermee kunnen we bepalen hoe de groei van uw kind verloopt. Een diëtiste begeleidt onze spreekuren. Zij kijkt naar het eetpatroon van uw kind, dat door het Silver-Russell syndroom vaak anders is dan bij kinderen zonder SRS. Als het nodig is verwijzen we uw kind door naar andere medisch specialisten, bijvoorbeeld naar een kinderorthopeed als uw kind een beenlengteverschil of scheefgroei van de rug heeft.

Meer informatie over het Silver-Russell syndroom:

Onze begeleiding

Door wie wordt u geholpen?

  • De kinderarts-endocrinoloog. 
  • De diëtist.
  • De kinderarts in opleiding tot kinderarts-endocrinoloog.

Aandoeningen die we behandelen en/of diagnosticeren

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

Behandelteam

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor