Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Spreekuur

Silver-Russell syndroom

Wanneer: Donderdagmiddag
Gebouw: Erasmus MC Sophia, 1e etage, C-gang, balie C1

Het Expertisecentrum Zeldzame Groeistoornissen heeft een speciaal spreekuur voor kinderen met het Silver-Russell syndroom.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Tijdens dit spreekuur meten en wegen wij uw kind en doen we lichamelijk onderzoek. Vaak verricht de polikliniekassisten het wegen en meten. Vervolgens zullen wij met een aantal vragen proberen om de situatie en het probleem zo goed mogelijk in kaart te brengen. Er is altijd ruimte voor uw vragen. Vaak is het lastig om deze vragen te onthouden, daarom adviseren wij u om deze vragen thuis alvast op te schrijven en mee te nemen.

Voor de begeleiding is het vaak noodzakelijk om bloed te prikken en een foto van het skelet van de hand te maken. Hiermee kunnen we bepalen hoe de groei van uw kind verloopt. Een diëtiste begeleidt onze spreekuren. Zij kijkt ook naar het eetpatroon, dat bij het syndroom van Silver-Russell vaak aangedaan is.

Onze begeleiding

Vanuit het Expertisecentrum voor zeldzame groeistoornissen wordt uw kind gezien door:

  • De kinderarts-endocrinoloog.
  • De arts-onderzoeker.
  • De diëtist.
  • De kinderendocrinoloog.

Aandoeningen die we behandelen en/of diagnosticeren

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

Checklist

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.

Bereid u voor