Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Gert van den Berg
Zorgverlener

Dr. G. (Gert) van den Berg

Kindercardioloog

  • Specialisme
  • Kindercardiologie
  • Aandachtsgebied
  • Kindercardiologie
  • BIG nummer:
  • 19914284201
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Ik ben kinderarts in opleiding tot kindercardioloog en houd mij bezig met de gehele breedte van de kindercardiologie. Hiernaast verdiep ik mij in de hartcatheterisatie bij kinderen. Ik geniet van iedere dag te werken in een hecht team met vele verschillende spelers om samen te zorgen voor kinderen met, vaak complexe, ziektes van het hart.

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

Na mijn middelbare school in Leerdam heb ik twee jaar farmacie gestudeerd in Utrecht. Hierna heb ik geneeskunde gestudeerd in het AMC in Amsterdam. Hier heb ik ook mijn promotie onderzoek gedaan naar de rol van celdeling bij vroege embryonale hartontwikkeling.

Als gepromoveerd basisarts heb ik een jaar in het Wilhelmina kinderziekenhuis gewerkt, vooral op de IC kinderen en bij de kindercardiologie In 2013 kwam ik in opleiding tot kinderarts in het Erasmus MC Sophia in Rotterdam. Ik werkte anderhalf jaar in Delft en de laatste fase van mijn opleiding lag de aandacht op de IC kinderen en vooral de kindercardiologie.

Opleiding

Ik kreeg van de Nederlandse hartstichting een beurs om onderzoek te doen naar celdeling en regeneratie-capaciteit van het kinderhart. Dit combineerde ik met de beginfase van mijn vervolgopleiding tot kindercardioloog.

Inmiddels ben ik over een korte tijd kindercardioloog. Tijdens mijn vervolgopleiding werkte ik een half jaar op onze zuster-locatie in Nijmegen. Tijdens de laatste fase van mijn vervolgopleiding verdiep ik mij in de hartcatheterisatie bij kinderen. Deze verdieping zal ik voortzetten na afronden van mijn vervolgopleiding tot kindercardioloog.