Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Zorgverlener

Dr. P.L. (Paola) Carvajal Monroy

Orthodontist

  • Specialisme
  • Orthodontie
  • Aandachtsgebied
  • Aangeboren afwijkingen (oligodontie en craniofaciale afwijkingen) en gehandicaptenzorg
  • BIG nummer:
  • 39100347102
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Ik kom uit Colombia. Toen ik klein was heb ik kinderen met een niet-geopereerde schisis leren kennen. Dat heeft mijn leven veranderd en mijn droom was om deel te nemen aan een team dat patiënten met aangeboren afwijkingen kan helpen.

Na vele jaren van studie heb ik de mogelijkheid gekregen om deel uit te maken van deze afdeling. Ik vind de kwaliteit van de behandeling en het persoonlijk contact met patiënten heel belangrijk. Daarnaast is de kliniek mijn grootste inspiratiebron voor onderzoek.

Ik zag bijvoorbeeld dat sommige kinderen met een aangeboren gespleten gehemelte (schisis) moeite hebben met spreken, slikken en zuigen, ondanks een succesvolle sluiting en correctie van de spieren in het zachte gehemelte. Daarom richtte mijn promotieonderzoek zich op het verbeteren van de spierfunctie bij kinderen met een schisis om nieuwe behandelingen met weefseltechnologie te kunnen toepassen.

Op dit moment ben ik bezig om de kwaliteit en effectiviteit te verbeteren van de orthodontische behandeling van patiënten met oligodontie (aangeboren ontbreken van tanden en kiezen) en kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Hierbij passen we nieuwe ontwikkelingen toe, zoals het gebruik van een intraorale (in de mond) scanner en digitale planning.

Werkervaring & opleidingen

Ik ben in 2009 cum laude afgestudeerd als tandarts in het ACTA (Amsterdam). In 2013 heb ik de specialistenopleiding Orthodontie afgerond aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
In 2016 promoveerde ik aan de Radboud Universiteit Nijmegen op mijn proefschrift ‘Muscle regeneration in the soft palate of the rat. Novel perspectives for cleft palate repair’.